.

Direcţia de Sănătate Publică a primit încă 2.000 de doze de vaccin antigripal

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a primit încă 2.000 de doze gratuite de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii, urmând ca medicii de familie din judeţ să poată ridica de la sediul instituţiei, vaccinurile necesare pentru continuarea imunizării populaţiei.

“Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara a trimis la Unifarm Bucureşti maşina de transport vaccinuri, dotată cu agregat frigorific şi aparat de înregistrare a temperaturii, pentru a aduce dozele de vaccin. Medicii de familie pot ridica, începând din 7 februarie, de la sediul DSP Hunedoara, doze de vaccin pentru vaccinarea gratuită a persoanelor aflate în grupele de risc, conform OMS”, a arătat medicul şef al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

De la începutul anului, în judeţul Hunedoara au fost înregistrate 32 de cazuri suspecte de gripă, dintre care boala a fost confirmată pentru 11 persoane. Unul dintre bolnavi, un bărbat de 56 de ani, a murit din cauza gripei în spitalul din Petroşani, unde a primit tratament antiviral. Niciunul dintre bolnavi nu era vaccinat împotriva gripei.

Conform datelor statistice, în perioada 28 ianuarie – 3 februarie, în judeţul Hunedoara au fost consemnate 1.758 de cazuri de infecţii acute respiratorii, dintre care 570 au fost pneumonii. Din totalul cazurilor, 197 de persoane au fost internate, 14 fiind suspecte de gripă.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate