.

DNA: Un prim procuror a preluat atribuțiile de conducere până la numirea unui șef interimar

Prim procurorul-șef adjunct al DNA, Călin Nistor, a preluat atribuțiile de conducere a Direcției  după ce mandatul de șef interimar al Ancăi Jurma a expirat, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Preluarea mandatului de către procurorul Nistor, care este procuror șef adjunct al DNA, s-a făcut conform regulamentului intern al instituției.

Anca Jurma, procurorul – șef interimar al DNA, a renunțat luni să mai solicite prelungirea mandatului la conducerea instituției, a anunțat ministrul Justiției, Tudorel Toader. Acesta a mai spus că CSM a luat act de decizia Ancăi Jurma și urmează ca secția de procurori a CSM să desemneze un nou interimar în ședința de săptămâna viitoare.

Pe 9 iulie 2018, procurorul general Augustin Lazăr a emis ordinul prin care Anca Jurma a fost delegată în funcţia de procuror şef al DNA. Jurma fusese desemnată șef interimar după revocarea din funcție a Laurei Codruța Koveși.

Jurma a explicat într-un comunicat motivele renunțării la prelungirea mandatului cu încă șase luni la șefia instituției. ”Evenimentele recente, inclusiv folosirea într-un scop injust și denaturarea sensului unei convorbiri private în care căutam soluții, legale și corecte, pentru mai buna desfășurare a activității instituției, m-au determinat să apreciez că nu mai am condițiile necesare pentru a continua să îndeplinesc această funcție conform viziunii și obiectivelor pe care mi le-am propus când am acceptat-o”. /www.g4media.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate