.

Doi tineri din Lupeni, bănuiţi de tâlhărie calificată, reţinuţi de poliţişti

Doi tineri, bănuiţi de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie calificată, au fost identificaţi şi reţinuţi de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Lupeni, în urma unei acţiuni la care au participat şi agenţi ai Serviciului Acţiuni Speciale Hunedoara.

În data de 25.01.2019, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Lupeni au fost sesizaţi de către un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Lupeni, despre faptul că în data de 23.01.2019, în jurul orei 16:00,  când a revenit de la serviciu (după ce, în prealabil a consumat băuturi alcoolice în incinta unui bar), în momentul în care a  introdus cheia în ușa apartamentului, a fost lovit din spate (în zona capului) de către o persoană necunoscută şi a fost împins în locuința sa.

În apartament, bărbatul a fost lovit  în continuare de către doi tineri care, sub amenințarea unui cuțit i-au sustras 640 de lei, două  telefoane mobile,  un televizor și un sistem audio, precum şi mai multe sticle de băuturi alcoolice.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  tâlhărie calificată, în urma activităților desfăşurate de către polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale, au  fost identificaţi  doi tineri din localitate, unul în vârstă de 21 de ani şi un minor în vârstă de 16 ani, bănuiţi de comiterea faptei.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că, în  data de 23.01.2019, cei doi au urmărit partea vătămată de la barul unde acesta a consumat băuturi alcoolice, până în scara blocului unde locuieşte, iar când au ajuns la apartamentul acestuia, l-au lovit în zona capului, după care au pătruns în locuinţă, unde, profitând de faptul că bărbatul se afla în stare de ebrietate, l-au lovit din nou, l-au transportat și imobilizat pe patul din dormitor, unde minorul,  sub ameninţare, l-a deposedat de 140 de lei, un telefon mobil şi actele de identitate.

În acest timp, tânărul de 21 de ani a căutat prin locuință alte sume de bani. Cei doi au părăsit locuința, nu înainte de a-i mai sustrage persoanei vătămate un televizor, un sistem audio, mai multe sticle cu băutură, precum şi 500 de lei, de pe o noptieră.

În urma cercetărilor, poliţiştii au recuperat mai bine de jumătate din prejudiciul cauzat, bunurile sustrase fiind ridicate pentru cercetări, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate în cursul zilei de ieri, la locuinţele celor doi.

La percheziţii, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Lupeni au beneficiat de  sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale Hunedoara.

În baza probelor administrate, față de cei doi s-a luat măsura reținerii pentru o perioada de 24 de ore; aceştia vor fi prezentați magistraţilor Judecătoriei Petroșani, în vederea luării măsurilor legale.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor doi, cu privire la care există indicii că ar fi comis, pe raza municipiului Lupeni, infracţiuni de furt din societăţi comerciale.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate