.

Dosar penal pentru tăiere fără drept și furt de arbori, pentru două firme din Petrila

În data de 26.09.2019, polițiștii din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice Hunedoara, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Hunedoara și al reprezentaților Gărzii Forestiere Timișoara, în urma controalelor efectuate, au constatat că la un depozit de materiale lemnoase, din orașul Petrila, exista, fără proveniență legală,  un volum de aproximativ 90 metri cubi de lemn rotund, din specia molid.

În cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale față de societatea comercială cu amendă în valoare de 6.000 lei și măsura complementară de confiscare a volumului de lemn rotund, în valoare de 18.842 lei.

De asemenea, tot pe raza orașului Petrila, polițiștii au găsit, în apropierea unui punct de lucru al altei societăți comerciale, un volum de 93,96 mc lemn rotund din specia molid și fag. Și în acest caz polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a societății comerciale cu amendă în valoare de 6.000 lei și măsura complementară de confiscare a volumului de 93,96 metri cubi de lemn rotund din speciile molid și fag, în valoare de 18.415 lei.

Totodată, în urma verificărilor în teren a unui număr de 2 partizi de masă lemnoasă pe picior aflate în curs de exploatare, a fost identificat un bărbat de 35 de ani, angajat al societății comerciale verificate, care ar fi tăiat fără drept și sustras 3 arbori din specia fag, pentru care reprezentanții Gărzii Forestiere Timișoara vor calcula volumul și valoarea prejudiciului creat. În acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate