.

După eşecul Vioricăi Dăncilă, se ascut cuţitele în PSD-ul local

Se pare că apele în organizaţia judeţeană PSD Hunedoara nu sunt dintre cele mai line, dacă e să luăm în calcul reacţia imediată pe care a avut-o, după alegerile prezidenţiale, senatorul Cristian Resmeriţă, preşedinte executiv al PSD Hunedoara.

Acesta s-a ocupat în campania electorală de organizaţiile din Valea Jiului – dat fiind faptul că acolo şi locuieşte, iar rezultatele obţinute, care avantajează PSD, au fost postate pe pagina sa de Facebook.

Nu a lipsit însă un îndemn nu tocmai plăcut pentru candidata Viorica Dăncilă, căreia senatorul social-democrat i-a solicitat să se retragă în planul doi al politicii, după ce a pierdut alegerile cu 45,21% în judeţul Hunedoara.

“Consider că acest rezultat este unul ruşinos pentru PSD, cred că în acest moment candidatul nostru, doamna Viorica Dăncilă, trebuie să facă un pas în spate pentru ca PSD să aibă O ŞANSĂ”, a scris preşedintele executiv al PSD Hunedoara.

Vasilescu cere demisii

Puţin mai târziu, în spaţiul public a fost difuzat un nou mesaj, de data aceasta din partea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Sorin Vasilescu. Acesta a cerut demisia preşedintelui PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, şi a fostului ministru al Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero.

„V-aţi îndepărtat de comunităţi şi de membrii de partid. Nu aţi înţeles că dictatura nu este soluţia şi nu aţi înţeles nici ce aşteptau hunedorenii de la voi. Aţi promovat oameni pe criterii clientelare (unii chiar preluaţi de la PNL) fără să aibă abilităţile necesare (profesionale şi morale). Nu aţi fost atenţi nici măcar la promovările la nivel naţional. Măcar aici trebuia să trimiteţi oameni cu experienţă necesară pe posturile negociate. Şi atunci cum să fim respectaţi la nivel judeţean şi/sau naţional?”, scrie Vasilescu pe pagina sa de Facebook.

Eșuare și taxare

Sorin Vasilescu mai susţine că PSD Hunedoara “a eşuat” în programul de guvernare la nivel judeţean, apreciind că alegătorii i-au “taxat” pe social-democraţii pentru acest lucru. „Rezultatul acestor alegeri reprezintă un tablou complet al activităţii Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara din punct de vedere politic. Iar din punct de vedere administrativ lucrurile nu sunt deloc optimiste, iar aceste rezultate vor fi resimţite în timp. De aceea, e momentul să plecaţi până când nu distrugeţi partidul definitiv”, mai notează Vasilescu.

Reacție dură a aleșilor

Replica nu a întârziat să apară. Un comunicat semnat de 46 de aleşi locali, judeţeni sau parlamentari ai PSD arată că poziţia vicepreşedintelui PSD Hunedoara nu a fost una dintre cele mai agreate, cel puţin la nivel declarativ.

„Credeţi că sunteţi în măsură să stabiliţi cine şi ce capacităţi profesionale are. Dacă este aşa, începeţi cu dumneavoastră! Ce realizări notabile aţi punctat ca şef de instituţii deconcentrate, ca şi consilier judeţean, ca prefect sau vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, funcţii în care aţi ajuns cu susţinerea şi sprijinul necondiţionat al PSD? Credeţi că aveţi dreptul să cereţi demisii, dumneavoastră, care aţi demisionat deja de trei ori din funcţia de vicepreşedinte al CJ Hunedoara, dar încă ocupaţi această funcţie?”, se arată într-un comunicat  al PSD.

În acest context, semnatarii comunicatului solicită forurilor statutare ale PSD să ia în calcul o analiză a activităţii politice şi profesionale pe care a desfăşurat-o vicepreşedintele Sorin Vasilescu.

„Dacă aţi avea onoare, astăzi ar trebui să vă prezentaţi atât demisia din funcţia de vicepreşedinte al CJ Hunedoara, cât şi din PSD”, se mai arată în comunicatul aleşilor PSD, care susţin că actuala conducere a filialei judeţene a reuşit „cele mai bune performanţe electorale înregistrate vreodată în judeţul Hunedoara, clasând organizaţia pe locul I în Transilvania”.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate