.

E.S. Domnul Hans Klemm, Ambasadorul SUA în România, în vizită la Primăria Deva  

Primarul Municipiului Deva, domnul Nicolae-Florin Oancea, a avut astăzi o întrevedere cu domnul Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România. Excelența Sa  se află pentru prima dată în vizită oficială la Primăria Municipiului Deva.

La discuţii au participat şi cei doi viceprimari ai Municipiului Deva – Ovidiu Moş şi Zoltan Ferdinand Pogocsan, precum şi Vasilică Potecă – Administratorul public al Municipiului Deva. Timp de peste o oră, discuţiile s-au axat pe oportunitățile locale de investiții și principalele obiective de dezvoltare ale municipiului Deva. Deasemenea, din partea municipalității au mai fost punctate aspecte ce țin de dezvoltarea turismului și reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, evenimentele culturale și sportive din localitate, precum și dezvoltarea teritoriului pe termen mediu și lung.

Municipiul Deva are perspective clare de dezvoltare

În contextul proiectelor de dezvoltare a infrastructurii de transport din România, domnul primar Nicolae-Florin Oancea a pus accentul, de-a lungul discuțiilor, pe faptul că municipiul Deva este conectat la Coridorul IV Pan-European, atât rutier, prin Autostrada A1, cât și feroviar. Astfel, se asigură un acces direct atât la rutele naționale, cât și la cele europene. S-a mai evidențiat faptul că, prin lucrările de reabilitare ale Coridorului feroviar Rin-Dunăre, municipiul Deva traversează, în prezent, o etapă importantă a dezvoltării sale economice și urbane. Finalizarea lucrărilor va însemna îmbunătățirea calității transportului feroviar, de-a lungul Coridorului IV Pan-European și creșterea vitezei de rulare a trenurilor până la 160 km/h. Localizat strategic, la o distanță aproape egală față de cei mai importanți poli de devoltare urbană ai regiunii, municipiul Deva devine astfel un punct central de interes pentru investitori.

Un alt aspect important pe care Primarul Municipiului Deva, domnul Nicolae-Florin Oancea l-a evidențiat Excelenței Sale, domnul ambasador Hans Klemm, a fost acela al proiectelor destinate dezvoltării turismului local, prin crearea de pachete turistice, împreună cu alte localități cu potențial în acest sens din județul Hunedoara, lucru ce va defini trasee turistice concrete și va crește numărul turiști și de înnoptări în Deva. Tot în scopul susținerii atractivității municipiului nostru pentru turiști, E.S. Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România a fost pus în temă și cu privire la intențiile de dezvoltare a infrastructurii destinate organizării de competiții sportive naționale și internaționale la Deva.

 

Primarul Nicolae-Florin Oancea a  amintit prezența Lotului Feminin de Gimnastică la Deva, punct de atracție esențial și de tradiție al municipiului nostru.

S-a discutat şi despre intenţia administraţiei publice locale de a înființarea la Deva baze sportive pentru organizarea de competiții de atletism, înot și caiac-canoe.

Prezentarea potențialului de dezvoltare al municipiului Deva a fost făcută de către domnul primar Nicolae-Florin Oancea în contextul în care, în luna august 2019, președintele Consiliului de Afaceri Americano-Român, domnul Eric Stewart a declarat că România este unul dintre cei mai de încredere aliați democratici ai Americii. În acest moment, companiile americane analizează potențiale investiții,  în noi proiecte din România, în valoare de peste 10 miliarde de dolari.

Pe tot parcursul discuțiilor au fost supuse atenției Excelenței Sale Hans Klemm, deschiderea administrației publice locale înspre atragerea de investitori și dezvoltarea turismului.

Ambasada Americii are în atenție potențialul Municipiului Deva

La rândul său, E.S. Ambasadorul Hans Klemm a subliniat, pe parcursul discuțiilor, că principalul scop al vizitelor sale în ţara noastră are la bază dorința de a identifica “puncte fierbinți” cu potențial de dezvoltare, motiv pentru care a efectuat și vizita la Primăria Municipiului Deva. În scopul evidențierii importanței acestor vizite pe care Excelența Sa le face în diferite localități din județe ale României, ambasadorul Statelor Unite ale Americii a exemplificat impactul acestora prin prezentarea de detalii cu privire la modul în care investitorii americani, membri ai Camere de Comerț și Industrie Româno-Americană studiază potențialul economic și de dezvoltare al României.

Deasemenea, Excelența Sa a mai subliniat faptul că investițiile americane sunt bine conturate în România, în domenii diverse de activitate, precum producție, produse farmaceutice, IT, agricultură etc. Domnia Sa a evidențiat faptul că așteptările investitorilor americani, în raport cu țara noastră sunt similare cu cele ale investitorilor autohtoni: îmbunătățirea infrastructurii, calitatea forței de muncă și stabilitatea climatului economic.

E.S. Hans Klemm a mai abordat subiecte precum Alianța Vestului și importanța acesteia pentru regiune şi stadiul lucrărilor la Autostrada 1 – tronsonul Lugoj-Deva. Ambasadorul a semnalat importanța vitală a acestei conexiuni rutiere cu Vestul țării și restul Europei, pentru municipiul Deva și dezvoltarea sa în viitor, prin prisma localizării sale centrale, în raport cu principalii poli de dezvoltare zonali.

La final, E.S. Hans Klemm a făcut o paralelă interesantă între etapele de dezvoltare ale orașului Indianapolis în trecut, care sunt similare cu perspectivele de dezvoltare ale municipiului Deva în viitor. Ambele localități sunt concentrate pe turism, transport, infrastructură și organizare de competiții sportive naționale și internaționale.

Din punct de vedere economic, conform Băncii Naționale a României, soldul investițiilor străine directe la sfârșitul anului 2018 a înregistrat nivelul de 81,12 miliarde de euro. Statele Unite ale Americii se  clasează pe locul al XIX-lea în acest clasament, cu o cotă de 0,7% și o valoare totală a acestor investiții ce însumează 542 milioane euro.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate