Echinocțiul de primăvară

Marchează începutul primăverii astronomice și se va produce, în acest an, în timpul zilei de miercuri 20 martie, la ora 23,58, ora României. Începând cu această dată, durata zilei va fi în continuă creștere, iar cea a nopții în scădere, până la data de 21 iunie, când începe solstițiul de vară.

În timpul echinocțiului

Soarele traversează ecuatorul ceresc, trecând din emisfera australă a sferei cerești, în cea boreală. Când Soarele se află în acest punct, numit punct vernal, el descrie mișcarea diurnă în lungul ecuatorului ceresc, fenomen ce determină, la data respectivă, egalitatea duratei zilelor cu cea a nopților, indiferent de latitudine.

În emisfera sudică a Pământului

Fenomenul trebuie interpretat invers. Astfel că, în regiunile respective, acest moment marchează începutul toamnei astronomice. Totodată, în regiunile polare, în emisfera nordică începe lunga zi polară, iar în cea sudică începe noaptea polară, ce vor dura, fiecare, câte 6 luni.

Tradiții și obiceiuri

  • S-a dovedit, în timp, că strămoșii noștri daci aveau noțiuni de astronomie, templele lor arătându-ne și astăzi cunoștințele lor despre calendarul solar. La Şinca Veche, unde se presupune că dacii aveau un lăcaş de cult, într-o grotă, se spune că desfăşurau dansuri rituale şi sacrificii cu ocazia echinocţiului de primăvară.
  • După convertirea la creştinism, ritualurile pentru echinocţiul de primăvară s-au schimbat. Focurile se aprindeau în vechime, pentru a alunga iarna şi a renaşte, prin căldură, spiritul primăverii. Obiceiul a fost asimilat în creştinismul românesc sub forma Focurilor Sfinţilor. Se credea că focurile şi rugăciunile sfinţilor ajută la depăşirea momentului crucial al echinocţiului, înclinând favorabil echilibrul dintre lumina şi întuneric.
  • Tot cu prilejul echinocţiului se sărbătoreşte şi pornirea plugului, moment consacrat în mai toate culturile lumii, indiferent de religie.
  • În perioada echinocţiului de primăvară totul se trezeşte la viaţă, tinde să iasă la suprafaţă, să se bucure de energiile profunde ale primăverii

 

În civilizațiile antice

Evenimentul marca reîntoarcerea la belşug şi reînvierea naturii. Astrologii susţin că momentul când ziua devine egală cu noaptea simbolizează o stare de armonie, de transformare profundă atât a naturii exterioare, cât şi o transformare benefică a naturii noastre umane.

  • Vechii egipteni au construit Marele Sfinx în așa fel încât acesta “privește” exact în punctul în care soarele răsare cu ocazia echinocţiului de primăvară.
  • Orașul mayaș Chichen Itza a fost construit pentru a celebra echinocțiului de primăvară.
  • În cultura amerindiană, se ţineau ritualuri şi dansuri în onoarea Soarelui.
  • Indienii plantau în această zi un arbore ceremonial ce reprezenta o legătură între Cer şi Pământ.
  • Chinezii credeau că în ziua în care cade echinocţiul de primăvară ouăle pot sta în echilibru deoarece gravitaţia este egală în toate părţile. Ştiinţa a arătat că acest lucru nu este posibil.

Ce ne spun astrele ?

Că, în această perioadă, este momentul oportun să refacem relațiile pierdute și să descoperim noi parteneriate. De asemenea, este timpul să ne rupem de rădăcinile uscate, de planurile eșuate, de greșeli și de oamenii care știu doar să profite de noi. Cum ne afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie, vom vedea în cele ce urmează:

BERBEC

Este semnul cardinal de foc, ceea ce înseamnă că toată lumea vine pe drumul trasat de voi și va simți energia pozitivă a acestei zodii. Creativitatea este la cote maxime, iar cariera în ascensiune. Folosiți-vă la maxim scânteia de înțelepciune!  Este posibil ca unele situații să vă streseze și să vă certați cu cei din jur, chiar dacă știți că nu aveți dreptate. Încercați să vă păstrați calmul, pentru că veți avea numai de câștigat. Poate ar fi mai bine să ceri sfatul unor prieteni apropiați când vine vorba de conflicte.

TAUR

Traversați o perioadă destul de ciudată, dar vă bucurați de energia  pozitivă a echinocțiului. Veți culege doar vești bune, iar toate întâlnirile și planurile de zi cu zi vor fi de bun augur. În relația de cuplu, sentimentele sunt mai intense și veți lăsa în urmă dubiile și gelozia. Intuiția vă scoate la suprafață părți pe care, de regulă, le țineți ascunse, fără să le înfruntați. Rezistați cu stoicism la toate încercările. Cu toate acestea, sezonul vostru aprilie-mai este plin de satisfacții.

GEMENI

În acest debut de primăvară vă aflați în plină ascensiune, puteți găsi un loc de muncă convenabil, iar echinocțiu vă aduce împlinirea la care visați. Veți învăța pe cine vreți să aveți în preajmă, înainte de a întreține orice relație. Tot acum vei realiza cum sa nu avansați în derivă și să vă opriți la timp. Este o lecție destul de grea, dar măcar nu veți fi presați de oportunități ca sa o învățați. Procedând în felul acesta, cei din jur vor căuta compania voastră.

RAC

Sunteți nesiguri la început și este posibil ca acest echinocțiu de primăvară să vă facă mai apatici. Pur și simplu, vor urma câteva zile în care nu veți dori să faceți mai nimic și nu vă veți putea concentra asupra muncii. Preferații să leneviți în pat, fără să vedeți pe nimeni. Totuși, ar fi indicat să nu lăsați astenia să pună stăpânire pe voi. Trebuie să fiți atenți la poziția voastră față de persoanele din viața voastră. Aduceți fericire altora, dar vă disperă luptele pentru putere, îndreptate spre voi. Cu toate acestea, le veți trece cu bine.

LEU

Încă din preajma echinocțiului sunteți productivi mental și prosperați când se încălzește vremea. Ca un semn de foc ce  sunteți, adorați toate energiile creative care încep să vină spre voi. Negocierile, meditațiile și  inteligența emoțională vor fi recompensate. Chiar dacă la muncă lucrurile nu merg așa cum vreți, planurile voastre personale se conturează și găsiți oameni potriviți care vă ajută să le finalizați. Dar trebuie să vă gândiți la ceea ce vreți cu adevărat și cât de bune sunt intențiile voastre.

FECIOARA

Pe măsură ce înaintăm spre primăvară, faceți niște cercetări sufletești foarte adânci. Echinocțiul va aduce o perioadă mai tensionată, dar va fi una de bun augur. Este multă activitate în zona voastră și veți avea un program mai încărcat, întâlniri sau soluții rapide la diverse probleme. Cu toate acestea, identificați rapid ceea ce puteți controla și veți înțelege regula jocului. Toate demersurile voastre vor avea o finalitate avantajoasă.

BALANȚA

Pe măsură ce se apropie primăvara, echinocțiu vă cam strică planurile. Asta pentru că v-ați dorit să mergeți într-o excursie sau într-un loc drag vouă. Calmul vă ajută să fiți în central atenției și, mai ales, să cuceriți de cineva în acest sezon. Buni diplomați într-un sezon tumultuos, orice proiect de-al vostru va fi câștigător. Vă bucurați din plin de rezultatele muncii voastre și veți fi binecuvântați.

SCORPION

Chiar dacă primăvara vă aduce bucurie în suflet, simțiți că nimeni nu are încredere în voi, ba unii vă iau drept fraieri. Oricât ați încerca să puneți piciorul în prag, nu veți reuși. Trebuie să vă selectați prioritățile și să puneți pe primul plan opțiunile voastre. Ocupați-vă mai mult de voi și, dacă este cazul, schimbați-vă modul de viață. O împrospătare energetică este foarte importantă în acest sezon.

SĂGETĂTOR

Ca să obțineți tot ce vă doriți, trebuie să învățați cum să discerneți situațiile ivite. Vor apărea obstacole care vă ajută să vedeți mai bine cât valorați. Dacă aveți încredere în instinctele voastre, veți obține rezultate uimitoare. Trebuie să fiți foarte atenți cu finanțele în această primăvară. În perioada echinocțiului, vă puteți îndrăgosti din nou sau puteți legaliza o relație. Este foarte important să aveți grijă și de sănătatea voastră.

CAPRICORN

Pe măsură ce se intensifică activitatea în jurul vostru, sunteți pregătiți să înfruntați orice, pentru binele și prosperitatea familiei. Dacă au fost unele conflicte, tratați-le cu superficialitate și căutați să îndreptați lucrurile. Nu de altceva, dar în orice familie pot fi zone întunecate. Va fi nevoie să luați decizii rapide, ceea ce pentru voi nu este foarte confortabil. Uneori imprevizibilul poate aduce o șansă la care nimeni nu mai spera.

VĂRSĂTOR

Sunteți plini de energie, dornici să comunicați cu cei din jur, care să vă împărtășească ideile. Lipsa de răbdare se vede în acțiunile voastre, dar știți să vă opriți la timp. Vă bazați pe inteligența voastră și reușiți să duceți lucrurile acolo unde vreți, în toate domeniile. Aveți mari șanse să găsiți locul de muncă pe care-l căutați. Echinocțiu vă poate aduce liniștea în familie, pe care o căutați de ceva vreme.

PEȘTI

Nu este sezonul vostru preferat și vă simți desprinși de zona spirituală. La locul de muncă pot fi probleme, pe care vă străduiți să le depășiți. Într-un cuvânt, vă veți zbate ca ”peștele pe uscat”. Nu vă faceți probleme și încercați să vă sprijiniți pe tot ce vă aduce confort. Nu luați nicio decizie cât sunteți sub influența echinocțiului. Trebuie să descoperiți singuri adevărul pe care-l căutați.

 https://www.click.ro. https://sfatulparintilor.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate