.

Elevi deveni, premiati la Bucureşti, la un concurs universitar de aplicaţii mobile

Trei elevi ai Liceului Tehnologic Energetic ”Dragomir Hurmuzescu” Deva au primit mențiune specială la secțiunea ”SMART TERRITORIES” a competiției MobilePRO, concurs organizat de Universitatea Politehnica București (UPB), Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației și Liga Sudenților Electroniști în perioada 15-17 martie 2019.

Elevii Nicolae Bogdan Logojan (clasa a XI-a), Bianca Pîrvuceanu (clasa a IX-a) și Sebastian Daniel Mariș (clasa a VIII-a) au concurat cu aplicația ROBO2U, la secțiunea Mobile Applications si cu proiectul robotizat EXPLORER PRO v2.0 la sectiunea ”SMART TERRITORIES”.
Proiectul premiat constă într-un robot autonom, capabil să exploreze teritorii periculoase pentru om, să ia decizii atunci când teleoperarea nu este posibilă și să transmită sau să stocheze date din teren.
Juriul competiţiei a fost format din reprezentanţi ai Universităţii Politehnica din Bucuresti, ai Ligii Studentilor Electronisti si ai unor companii de prestigiu precum Orange Romania, BearingPoint și TeamCoding.
Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate