.

“Exponatul lunii” la Muzeul devean: carnetul de deputat al lui Petru Groza

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva propune vizitatorilor, începând cu data de 4 februarie 2019, un nou exponat în cadrul proiectului intitulat „Exponatul lunii”, ce poate fi admirat în spaţiul special amenajat la intrarea în Palatul Magna Curia.

Exponatul lunii februarie 2019 la Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva este unul dintre obiectele care au aparținut lui Petru Groza, respectiv carnetul de deputat primit în cadrul Marii Adunări Naționale a Republicii Populare Române, din primăvara anului 1957. În urma alegerilor convocate pe data de 3 februarie din acel an, Frontul Democrației Populare (din care făceau parte Partidul Muncitoresc Român, Frontul Plugarilor, Partidul Naţional Popular şi Uniunea Populară Maghiară) a obținut aproximativ 98 % din voturi, iar carnetul de deputat cu numărul 2, emis la data de 18 martie, îi este atribuit lui Petru Groza.

Pe lângă carnetul de deputat, expus cu acest prilej, mai există câteva obiecte ce au aparținut omului politic Petru Groza, care au intrat în patrimoniul M.C.D.R. Deva prin donația familiei Groza din 2 octombrie 1979 și provin din conacul de la Băcia al fostului prim-ministru.

Exponatul poate fi vizionat pe tot parcursul lunii februarie, de marți până duminică, între orele 9-1630 .

Vă așteptăm!

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate