.

Expoziția „Comunicare prin culoare”, la muzeul devean

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, în colaborare cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, vă invită miercuri, 15 mai 2019, ora 1300, să participați la vernisajul expoziției Comunicare prin culoare, eveniment ce se va desfășura în sălile de expoziție ale Palatului Magna Curia, de la etajul superior.

În cadrul expoziției sunt etalate circa 80 de lucrări realizate de către studenții Facultății de Științe Socio-Umane, Specializarea Restaurare-Conservare, din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

„Expoziția etalează diferite tehnici: pictură în ulei pe pânză şi carton, grafică în tempera şi acuarelă pe hârtie, precum și câteva obiecte de artă decorativă şi mixed-media.Tematica diferă şi regăsim: peisaje, compoziţii abstracte sau cu personaje, portrete, realizate în funcţie de specializarea, inspiraţia şi îndemânarea fiecărui student. Expoziţia prezintă diverse motive din autenticitatea tradiţională, evoluţia modernităţii şi realitatea actuală” – menţionează muzeograf Dr. Diana Pantea.

Pe simeză se întâlnesc într-o panotare fericită lucrări ale studenților din toți anii de studiu, relevându-se amprenta originală a fiecărui expozant, cu frământările și căutările potrivit vârstei lor, a împlinirilor și semnificațiilor artistice în varii modalități de exprimare, particularizând viziunile lor creative, prin sugestiva intitulare a evenimentului, <<Comunicare prin culoare>>. Compuneri insolite ale formelor cu o largă paletă de diversități stilistice, cromatice, structuri mixte, tehnici tradiționale și media, personalizând aceste lucrări cu preocupările actuale și dorința permanentă de perfecționare pentru actul de creație, surprind trăiri estetice, stări de spirit, gânduri, sentimente. Maniera în care se exprimă este realist figurativă, impresionistă, impresionist-abstractă, minimalistă şi suprarealistă”, ne comunică coordonatorul studenţilor, doamna Lector Univ. Dr. Daniela Bădilă.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 15 mai – 16 iunie 2019, de marți până duminică, conform programului de vizitare al Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate