.

Fermierii din Țara Hațegului au apă pentru irigații!

Filiala teritorială ANIF Hunedoara a derulat, în ultima perioadă, mai multe proiecte menite să asigure o mai bună folosire a terenurilor din judeţul nostru.

A fost reactualizat necesarul de lucrări de întreţinere şi reparaţii în amenajările de îmbunătăţiri funciare, precum şi priorităţile de executare ale acestora pentru anul în curs. Este vorba de o suprafaţă de 2.700 de hectare situată în cinci amenajări din zonele Brad, Romos, Vaţa de Jos, Deva şi Bretea Română.

În acest context, au fost solicitate fonduri pentru a răspunde cererilor venite din partea fermierilor în ceea ce priveşte apa pentru irigaţii.

Un exemplu în acest sens vine din zona Haţegului, unde ANIF Hunedoara are în administrare amenajarea de irigaţie gravitaţională Ostrov-Clopotiva, în suprafaţă de aproape 2.679 ha. Aici, Unitatea de Administrare Hunedoara a început demersurile necesare repunerii în funcţiune a acestei amenajări în care nu s-a mai irigat din anul 2003. Pentru această amenajare a fost executată o lucrare în valoare de peste 576.000 de lei, conform datelor ANIF Hunedoara.

„Pentru prima dată, amenajarea de irigații Ostrov-Clopotiva a fost reabilitată! Lucrările de întreținere și reparații au fost finalizate recent, această lucrare de îmbunătățiri funciare fiind una dintre cele mai importante în județul Hunedoara.

În cadrul acestui proiect au fost executate lucrări de reparații  la podețe, noduri de distribuție, stabilizatoare de nivel, peree și la priza de apă. De asemenea, a fost înlăturată vegetația și au fost decolmatate canalele”, spune directorul ANIF Hunedoara, Anca Elena Suciu.

Apa este asigurată de ANIF – Filiala Teritoriala de IF Hunedoara la un nivel optim și va fi folosită pentru irigații de către fermierii din zonă. De altfel, Organizația Utilizatorilor de apă pentru irigații „Țara Hațegului” a preluat în administrare infrastructura secundară de irigații, context în care va putea accesa fonduri europene pentru dezvoltare.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate