.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu începe vineri.

Pentru 10 zile Sibiul se va transforma într-o imensă scenă de spectacol. Peste 3300 de tineri talentați vor pune în scenă sute de evenimente.

Vor fi amenajate 75 de spații unde publicul va putea vedea spectacole de stradă, de teatru, dans și muzică. Selecția evenimentelor se face cu atenție, iar artiștii participa la festival doar pe baza invitațiilor.

Vizionările sunt organizate pe tot parcursul anului, iar negocierile pentru dezvoltarea unui proiect sau invitarea unui artist au loc chiar și cu câțiva ani înainte.

Un rol important in organizarea festivalului îl au voluntarii. Mayumi a fost contabilă în Japonia. A lucrat gratuit în primii ani de festival, iar acum coordonează voluntarii străini.

În cei 11 ani de când vine în Sibiu, a îndrumat peste 160 de voluntari japonezi.

Motivul pentru care am ales să fiu în continuare voluntar și apoi coordonator este acela că Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu mi-a deschis o ușă, mi-a oferit o mulțime de oportunități și perspective diferite.

La festivalul de la Sibiu sunt așteptați peste 3300 de artiști și invitați din 73 de tari. Și, bineînteles, mii de turiști.

Organizatorii Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu pun în vânzare anual peste 30.000 de bilete, dar sunt pregătite și evenimente la care publicul are acces gratuit, în limita locurilor disponibile.

Festivalul începe vineri, 14 iunie cu un impresionant spectacol în centrul orașului.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate