.

Fonduri pentru închiderea deponeului neconform de la Uricani

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, a semnat miercuri, 4 decembrie a.c., la sediul Administrației Fondului pentru Mediu de la București, contractul în valoare de 3.650.000 lei, pentru finanțarea proiectului de închidere definitivă a fostului deponeu de deșeuri de la Uricani.

Depozitul a fost declarat neconform și, potrivit cerințelor Uniunii Europene, trebuie închis definitiv  până la finalul anului 2020, în caz contrar comunitatea locală riscând sancțiuni.

„Pentru că ne dorim să sprijinim comunitățile locale, așa cum am procedat și în alte situații, am preluat la Consiliul județean Hunedoara responsabilitatea acestui proiect, pe care-l vom duce la bun sfârșit până la termenul stabilit. Ceea ce este și mai important este faptul că am reușit să atragem finanțare integrală pentru acest obiectiv de la Administrația Fondului de Mediu, astfel încât nu doar că evităm sancțiunile pentru Primăria Uricani, dar nici nu facem cheltuieli din bugetul Consiliului Județean Hunedoara pentru a realiza acest proiect obligatoriu”, a declarat Costel Avram.

Consiliul Județean Hunedoara a adoptat, în ședința extraordinară care a avut loc joi, 19 septembrie 2019, două hotărâri care vizează închiderea depozitului neconform de deșeuri menajere din orașul Uricani.

În cadrul acestui proiect vor fi executate lucrări pentru etanșarea suprafeței depozitului de deșeuri nepericuloase, realizarea unui strat de egalizare din deșeuri provenite din demolări, precum și lucrări de amenajare (geocompozit, vegetație rezistentă la eroziune, degazarea corpului depozitului, lucrări de drenare, etc.). (Foto: arhivă)

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate