.

Fotbal: CSO Retezatul Hațeg are șanse la promovare în liga a III-a

Sâmbătă s-au desfășurat partidele de fotbal contând pentru prima manșă a barajului de promovare în liga a treia, iar campioana judeţului Hunedoara, CSO Retezatul Hateg a întâlnit în deplasare formația similară din județul Arad, Progresul Pecica.

Partida de la Pecica s-a disputat pe o căldură sufocantă (au fost 38 de grade), în prezenţa a 650 de spectatori și a început cu un moment de reculegere în memoria fostului jucător al Haţegului, Mihai Suciu, decedat cu puţine zile înainte. Gazdele au asaltat poarta lui Paşca încă din start și după două ocazii ale lui Copil – şut pe lângă poartă după o combinaţie între S. Popa şi Măgulean (min. 1) şi Puie (min. 6), Progresul a deschis repede scorul. În min. 8, Huţanu a centrat şi Arsene a reluat cu capul din opt metri, învingându-l pe portarul Retezatului.
Portarul echipei din Hațeg a fost la înălțime intervenind salvator la cîteva acțiuni ale gazdelor. În minutul 16 a deviat în corner şutul lui Puie din şase metri, apoi a respins centrarea lui S. Popa (min. 19) şi a intervenit din nou la ocazia aceluiaşi Puie în min. 25.
Măgulean, în min. 27 şi Copil în min. 25, nu au nimerit poarta hațeganilor, trimiţând peste transversală, dar gazdele se vor desprinde în min. 28, prin golul înscris de către Măgulean a făcut 2 – 0 când a înscris cu latul din marginea careului mic. A fost un duș rece pentru oaspeți care s-au trezit și Retezatul a echilibrat disputa, ba chiar a trecut la conducerea ostili­tăţilor în finalul primei re­prize iar eforturile echipei, au fost răsplătite cu înainte de pauză, când Tiric a şutat de la circa 22 de metri în stânga lui Rusu, învingându-l pe portarul Progresului. 2-1 a fost rezultatul cu care s-a intrat la vestiare la pauză.
La reluare, partida s-a jucat mai mult pe contre, fiecare echipă încercând să dea lovitura decisivă care i-ar fi uşurat misiunea în retur.
Puşcă l-a încercat cu un șut de la 25 de metri, pe portarul gazdelor, Rusu, în min. 66, după care Drâglă, Arsene şi Păcurar au semnat ocaziile gazdelor.
Finalul de joc a a aparţinut echipei din Hațeg, care a trecut în trei rânduri pe lângă egalare. Tiric, în min.86 a trimis un balon puţin pe lângă bară, în minutul 90 Dăncescu are un şut deviat foarte greu de portarul Progresului şi Puşcă – finalizare imprecisă din careu la o fază creată de Tiric (min. 90+2)
Returul va avea loc la Haţeg, sâmbătă 22 iunie, de la ora 17.30.
„Am început prost fotbalistic, dar şi ca atitudine. Jucătorii mei au fost timoraţi de miza jocului, am greşit şi am luat două goluri, au mai avut şi alte ocazii. Apoi am mutat tactic în ambele reprize, am echilibrat jocul şi au fost ocazii la ambele porţi. În primul rând, Pecica are o victorie, noi nu am făcut mare lucru, doar că am evitat să pierdem la scor. Trebuie să ne pregătim în linişte, pentru că jucând acasă datele problemei se schimbă. Astăzi, dacă temperatura era normală, iarba mai umedă şi tunsă mai scurt, cred că viteza jocului era mai mare şi ne-ar fi avantajat pe noi. Chiar şi aşa, băieţii mei au dat totul şi au făcut faţă acestor condiţii. Ştiam că Pecica nu poate să rupă ritmul decât dacă te surprinde cu linia de fund prea sus, cu spaţii. Au jucători de calitate, dar mai ştiam că după minutul 60 cad”, a declarat imediat după meci Flaviu Itul, antrenorul Rete­zatului Haţeg.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate