.

Fotbal Liga a III-a: Cetate Deva a debutat cu o victorie

A început noul sezon și în liga a treia iar prima etapă disputată în noul sezon aduce și primele surprize. Devenii au întâlnit în prima etapă, în deplasare, pe CSC Dumbrăviţa.

Noua echipă a Devei, a jucat excelent și a câștigat cu 2 – 1 după un meci cu un final de infarct, golul victoriei fiind adus în prelungiri după o fază lucrată de cei doi fotbalişti inspirat introduşi în ultimele minute, Corescu şi Cocan.
La pauză tabela a arătat egalitate deşi ocazii de gol au existat. În repriza secundă LPS Cetate a deschis scorul în minutul 65, în urma unei faze fixe: mingea trimisă în careu a fost respinsă de apărarea gazdelor până la Cârstea, care a prins un voleu de la 25 de metri și l-a executat pe portarul celor din Dumbrăvița.
Echipa locală a reușit să egaleze prin Enciu în min.88, în urma unei faze confuze în careul devenilor, care au reclamat şi un fault nesancţionat asupra lui Dina. Spre exasperarea gazdelor LPS Cetate a lovit decisiv în prelungirile partidei: Corescu a iniţiat o acţiune individuală pe contraatac, a centrat în fața porţii adverse, de unde Cocan a trimis balonul cu latul în plasă.
„În primul rând, vreau să îi felicit pe aceşti copii minunaţi. Astăzi au arătat caracter, au arătat atitudine şi au câştigat în faţa unui adversar care are ca obiectiv promovarea. Am întâlnit o echipă care are în componenţă trei – patru jucători de liga întâi, cu un buget de 400.000 de euro. În ceea ce priveşte jocul, consider că l-am controlat în cea mai mare parte, am arătat prospeţime. Ne-am creat ocazii încă din minutul 1, când Lupu a ratat singur cu portarul. Este o victorie importantă pentru noi, pentru acest proiect frumos început la Deva. Avem o echipă cu o medie de vârstă undeva la 20 – 21 de ani, cu jucători tineri care vor avea ceva de spus în fotbalul românesc. Menţionez şi faptul că am avut un portar, Manea, născut în 2001”, a declarat Ştefan Nanu, antrenorul principal al lui Cetate.
Cealaltă echipă din județul nostru, CS Hunedoara a jucat tot în deplasare ,la Viitorul Dăeşti (Vâlcea) unde a pierdut cu 4-2, golurile fiind înscise de Florin Costea (min.14, 73, 84), George Neacşu (89) / Andrei Vainc (23), (90)
Urmează la finalul acestei săptămâni jocurile din etapa a doua, ambele formații din zona noastră având programate partide pe teren propriu:LPS Cetate va întâlni echipa din Ghiroda, într-un joc greu ce se va disputa vineri 30 august iar CS Hunedoara va juca în compania celor de la CS Național Sebis, sâmbătă 31 august de la ora 18.00.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate