.

Gala de excelenţă Accent Media- oameni şi idei de valoare

Evenimentul a avut loc în cadrul Salonului Hunedorean al Cărţii.

Oameni de o certă valoare pentru viaţa socială, administrativă sau culturală a judeţului Hunedoara au fost premiaţi de Compania Accent Media în cadrul unui eveniment care a avut loc cu prilejul Salonului Hunedorean al Cărţii. Aflată la ediţia a cincea, „Gala Accent Media” a reunit în spaţiul generos oferit de complexul Deva Mall personalităţi, dar şi oameni simpli, care au demonstrat că pot realiza ceva în viaţă în afaceri, politică, administraţie, viaţa socială, sport sau cultură.

„Sunt bucuros că văd aici oameni de o mare calitate, oameni reprezentativi care, în decursul vieţii lor au făcut lucruri de excepţie. De aceea, am decis să-i aducem în faţa dumneavoastră. Unii dintre ei sunt oameni simpli, trec pe lângă noi, dar sunt de o mare valoare într-un anumit sector de activitate. Vă promit că vom continua acest gen de manifestări pentru că promovarea valorilor duce la performanţă”, spunea, în deschiderea evenimentului, preşedintele Companiei Accent Media, Cornel Poenar.

Tinerii- au avut locul lor

În premieră, lista premianţilor a fost deschisă de unul dintre cei mai buni sportivi ai municipiului Deva, karatistul Mihai Cristian Martinesc, un tânăr adolescent care a reuşit să adune în palmares, până acum, nu mai puţin de 15 titluri de campion mondial, 15 titluri europene, 34 de titluri naţionale  şi peste 400 de medalii. Ultimul trofeu pentru care tricolorul românesc s-a ridicat pe cel mai înalt catarg a fost luna aceasta în Cehia. „Are doar 14 ani. Viaţa i-a schimbat-o un flyer rătăcit pe stradă, acum mai bine de 8 ani. A fost un anunţ norocos. A urmat mesajul scris pe acea bucată de hârtie şi a ajuns un sportiv de mare succes. Este mândria familiei, a Devei, a României  şi, nu în ultimul rând, al bunicului Ioviţă. Să nu uităm că toate aceste rezultate remarcabile au fost posibile cu ajutorul antrenorului său, Teodor Nicolae Gârbău”, se arată în prezentarea sportivului premiat.

Două tinere pentru care folclorul şi versul nu mai prezintă secrete au fost aduse în atenţia participanţilor la Gala Accent Media. Este vorba despre solista Oana Rus, din Brad, despre care specialiştii spun că este „o voce care promite mult”. La doar 13 ani, Oana îşi poate trece în palmares foarte multe premii la festivaluri de gen. La fel şi Teodora Petruţ, din Luncoiu de Sus, o tânără care, pe lângă faptul că a scris până acum două volume de versuri, a câştigat premiul întâi la Olimpiada naţională de muzică, dar şi la alte olimpiade şcolare.

Robotics- un premiu pentru viitor

Un premiu de echipă poate fi denumit celor acordat profesorului de fizică Sorin Stănculescu, de la Colegiul Naţional Decebal din Deva. Urmând trendul societăţii moderne, profesorul Stănculescu a reuşit să înfiinţeze două echipe de robotică: „Decebal Tech” şi „Cyber 2 Warriors”, cu evoluţii peste aşteptări în campionatele zonale şi naţionale de robotică.

„Ar fi bine dacă am putea să ducem la robotică pe mai mulţi copii pasionaţi. Cred că le-ar plăcea şi lor foarte mult să facă acest lucru. Este greu să faci, totuşi, şi şcoală şi robotică”, a spus profesorul Stănculescu.

Colecţionari şi artă fotografică

O pasiune de-o viaţă s-a materializat într-o colecţie impresionantă, ar fi o descriere sumară a ceea ce a reuşit o familie din Vălişoara – Luncoiu de Sus. De 45 de ani, Dorel şi Mariana Huh colecţionează insigne, iar acum au ajuns să deţină peste 4.000 de asemenea obiecte. Performanţa le-a fost răsplătită cu şase titluri de campioni naţionali şi 35 de ani de participare la expoziţii naţionale ale colecţionarilor, sunt doar câteva repere din traiectoria unei pasiuni.

„Soţul meu este pasionat de sport. Una dintre insignele cele mai dragi este cea prin care este reprezentată echipa Mica Brad, din 1954”, a dezvăluit Mariana Huh.

Cunoscut pentru articolele şi fotografiile sale din revista „România pitorească”, economistul Nicu Jianu este deja un reper în arta peisajului reţinut pe cadrul unei fotograme. Din 1990 devine membru al Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor din Turism din România. În timp, Nicu Jianu a participat la numeroase expoziţii de fotografie, unde, prin imagine şi sensibilitate a surprins arta frumosului. Imaginile surprinse de aparatul său au devenit fotografii de referinţă în albume, cărţi de evocare istorică şi culturală. În anul 1998, a primit  premiul AJTR pentru serialul „Zidiri şi vremuri”, publicat în revista „România pitorească” şi premiile AJTR pentru carte de turism în anii 2006 şi 2010.

Un poet al catrenelor

Pe aceeaşi linie, a jurnalismului, se înscrie şi premiul acordat poetului Ioan Vasiu, din Orăştie. Jurnalist și scriitor, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, Ioan Vasiu colaborează la multe reviste literare și ziare din țară și străinătate. A publicat 12 volume de versuri, reportaje, critică literară și interviuri. Din 1996 și până în prezent este redactor șef săptămânalului ”Palia Expres”, care este una dintre cele mai longevive publicații tipărite din județul Hunedoara. În CV-ul său sunt trecute suficiente realizări pentru a realiza ca Ioan Vasiu reprezintă un reper al vieţii culturale din judeţul Hunedoara: este membru al Asociației Scriitorilor din județul Hunedoara, al Societății Scriitorilor Români din Basarabia, iar în anul 2015 i-au fost conferite diploma și placheta de ”Cetățean de Onoare” al comunei Periam, din județul Timiș, comuna sa natală. „Este un om de excepţie şi un prieten de nădejde în orice împrejurare”, poate fi caracterizarea, pe scurt, a lui Ioan Vasiu, recompensat cu un premiu la Gala Accent Media.

Grija faţă de semeni

 

Scriam, la începutul acestui articol, despre faptul că unele persoane premiate au îmbrăţişat şi o componentă socială a lucrurilor. Este şi cazul Danielei Petrovici, manager al Resortului  de Seniori din municipiul Hunedoara. Experienţa din străinătate, dar şi grija faţă de persoanele în vârstă au determinat-o să-şi pună în aplicare un proiect nobil, în care bunicii noştri să fie îngrijiţi cu atenţie, să le fie acordată căldura necesară. De un an, acest vis a prins realitate, iar acum Daniela Petrovici are ce să arate oricui îi trece pragul.

Se vorbeşte foarte mult – şi se face mai puţin – despre cum trebuie să trăim sănătos. O familie din Deva – Ani şi Răzvan Popa, a avut curajul ca într-o perioadă a fast-food-urilor să deschidă o afacere care are la bază conceptul hranei sănătoase.

LaBiscuiterie.ro, situată lângă Piaţa mare din Deva, are produse de patiserie artizanală de calitate, prin care doreşte să aducă pe masa consumatorilor bucuria şi emoţia unui produs sănătos, cu un gust deosebit, care poate trezi, oricând, amintiri trăite în copilărie.

„Preţuirea tradiţiilor, calitatea – elementul principal în tot ceea ce am creat şi vom crea, etica şi integritatea în muncă şi în mediul de afaceri, dezvoltarea şi învăţarea continuă, evoluţia personală şi a afacerii pe care o reprezentăm, sunt doar câteva dintre coordonatele de succes pe care dorim să le menţinem, în continuare”, a arătat cei doi tineri antreprenori.

 

Performanţă la 88 de ani

Să scoţi o carte extrem de bine documentată atunci când ai venerabila vârstă de 88 de ani, este o performanţă care trebuie adusă în prim-plan. Ion Nica a reuşit să-şi pună în valoare un manuscris extrem de util pentru cei care doresc să se informeze despre oraşele şi comunele din România. Iubitor al geografiei, interesat de studiul Bibliei, un om de aleasă modestie, şi-a văzut proiectul pus în operă acum, graţie editurii Accent Media: carteaRomânia, organizare administrativ- teritorială” poate fi considerată un documentar extrem de util pentru toţi cei interesaţi de statistici.

I se spune „Emil Decebalus” şi este din Valea Jiului

Emil Frăţilă, pe numele adevărat, este un om pentru care portul dacic strămoşesc şi dragostea de glia străbună reprezintă totul.
Face parte din mai multe asociaţii de dacologie, cea mai importantă fiind „Adunarea Dacilor”, asociaţie pe care, de altfel, o administrează. A dat curs unei invitaţii a profesorului Romeo  Mânzală, de a se alătura colectivului de la „Tronul Străbunilor”, proiect care aduce în prim plan date importante despre istoria devenirii universale a omenirii, despre ceea ce înseamna istoria acestor locuri, denumite şi Grădina Maicii Domnului.

„Fericirea mea este aerul curat existent acolo, în Cetăţile Dacilor, Locurile Sacre, locurile energetice puternic încărcate cu energie şi acolo unde simt spiritual, creştinesc, omenesc”, spune Emil Frăţilă.

Despre „Tronul Străbunilor”

Absolvent al ASE Bucureşti-Facultatea de Comerţ Exterior -Relaţii Internaţionale şi Facultatea de Construcţii Hidrotehnice Timişoara, profesorul Romeo Ioan Mânzală este deja un nume în ştiinţă şi publicistică. În anii studenţiei a lucrat în Ţara Luanei, zona Bozioru- Departamentul parapsihologic – sau cu alte cuvinte, în Departamentul Zero. A deţinut funcţii importante de conducere: director general Metalurgica şi Comind SA Buzău, director general Trustul de Construcţii Industriale OLT, este profesor asociat la mai multe universităţi. Cu A14 cărţi scrise, dintre care nouă sunt dedicate cercetărilor în mineralogie şi geo-fizică, profesorul Mânzală îşi înscrie în palmaresul profesional şi o expediţie de cercetare, în anul 2015, în America de Sud, unde a obţinut locul trei, din 21 de ţări participante.

Cea mai recentă carte a sa este intitulată „Tronul Străbunilor” şi a fost lansată cu ocazia Salonului Hunedorean al Cărţii.

„Veţi mai auzi despre Tronul Străbunilor pentru că el este Tronul lui Dumnezeu. Noi nu suntem arheologi, noi suntem geofizicieni, doctori în fizică. Cine vrea să meargă la Tronul Străbunilor va avea aparte de o energie foarte puternică, vindecătoare. Veţi găsi acolo spiritualitate, creştinism şi ştiinţă. Haideţi să ne întoarcem cu faţa spre Dumnezeu, că acolo ajungem toţi, mai devreme sau mai târziu. Haideţi să ne iubim unii cu alţii, să ne ajutăm şi să ne împăcăm unii cu alţii. În ţara noastră suntem mai rău decât câinii. În cartea „Tronul Străbunilor” veţi găsi 80% tehnic, manuscrisele literare ale părintelui episcop Daniil, veţi găsi cercetările noastre cu semnătură şi ştampilă, ale unor profesori universitari. Acolo veţi vedea că energiile vor ajuta la vindecare şi poate la resetarea celulelor noastre”, a spus profesorul Ioan Romeo Mânzală, în discursul său.

În cadrul Galei de excelenţă au mai fost acordate diplome mai multor personalităţi, între care se numără Preasfinţitul Părinte Daniil şi prefectul judeţului Hunedoara, Fabius Kiszely.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate