.

Gimnastică- Campionatul Mondial de la Stuttgart

Echipa feminină a României pe locul 22, băieții pe 24.

Echipa feminină de gimnastică artistică a României a încheiat concursul de calificare de la Campionatele Mondiuale de gimnastică de la Stuttgart pe locul 22 din 24 posibile, ratând astfel calificarea pentru Jocurile Olimpice de vară.
Echipa, avându-le în componență pe Denisa Golgotă, Ioana Crișan, Maria Holbură, Carmen Ghiciuc, Ana Maria Puiu și Maria Pană, a concurat în prima zi în calificările din Germania și a totalizat 151.895 puncte, insuficient pentru a obține biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Este pentru a doua oară când se ratează acest obiectiv, lucru care dovedește că și această disciplină spor­tivă trece printr-o situație dificilă de mai mulți ani.
Menţionăm că alături de echipele din Statele Unite ale Americii, Rusia şi China, calificate încă de anul trecut, li s-au adăugat acum pe tabloul olimpic Franța, Canada, Olanda, Marea Britanie, Italia, Germania, Belgia, Japonia și Spania.
Ne putem consola cu faptul că vom avea totuși o gimnastă calificată individual la Olim­pia­da de la Tokio, grație evoluției curate pe toate cele 4 aparate. Maria Holbură, reprezentantă a clubului din Constanța, cea care îndeplinit criteriile olimpice și astfel va face parte la anul din delegația României.
Indiferent care sunt explicațiile pentru acest nou eșec al naționalei feminine care a ratat din nou calificarea la o ediție a Jocurilor Olimpice (lucru de altfel previzibil după ediția din acest an a Campionatelor Naționale, unde gimnastele noastre au ratat la elemente simple) credem că e nevoie de o intervenție imedia­tă a forului de specialitate pentru a se produce, cel puțin, până se mai poate, o schimbare a mentalității celor care spun că… se poate și așa. Sau că sistemul e de vină.
Eșecul de acum are în spate multe orgolii, multe situații în care deciziile luate la nivel de federație nu au fost respectate sau alte persoane implicate doar când și când , în funcție de buna dispoziție, au pus pe jumătate umărul pentru a acorda sprijinul necesar la depășirea acestui moment critic din gimnastică, moment care vine din 2005 încoace.
Din nefericire, toți cei care au activat în lumea bună a gimnasticii românești, au o parte din vină și nu vor putea să se ferească de criticile celor care au iubit această disciplină sportivă pentru mi­nunatele rezultate aduse la palmaresul României. E vremea să schimbăm… sistemul și mentalitatea celor implicați.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate