.

Grupare infracţională de trafic de persoane, ce acţiona în ţară şi în străinătate, destructurată

Marţi dimineață, polițiștii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane din I.G.P.R., împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 11 percheziții domiciliare în Bucureşti și în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița și Arad.

Acțiunea a vizat destructurarea unei grupări infracționale, cu preocupări pe linia traficului de persoane și proxenetismului.

În urma investigațiilor desfășurate, începând cu luna august a anului trecut, a reieșit că membrii unei grupări infracționale ar fi acționat pe raza județului Giurgiu, a Municipiului București și în străinătate (în Germania – Hamburg și în Spania – Madrid).

Aceștia ar fi racolat tinere, de pe raza județului Giurgiu, a Municipiului București și a județelor limitrofe, prin metoda lover-boy, dar și prin promisiuni cu locuri de muncă în Germania, le-ar fi găzduit temporar în București și le-ar fi transportat în străinătate, în scopul exploatării sexuale. Membri grupării ar fi acționat cu violență și acte de constrângere atât fizică, cât și psihică asupra tinerelor exploatate.

Totodată, ar fi pus la dispoziție atât clienților, cât și tinerelor care practicau prostituția, droguri.

În cursul nopții trecute liderul grupării, un bărbat din județul Giurgiu, a fost prins în timp ce intenţiona să părăsească teritoriul României.

În urma perchezițiilor de astăzi, au fost ridicate înscrisuri, 18.000 de euro, telefoane mobile, laptopurile și tabletele utilizate de către persoanele implicate în desfășurarea activității infracționale, fiind puse în aplicare 12 mandate de aducere. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri.

În caz, s-a cooperat cu autoritățile polițienești din Germania și Spania, fiind efectuate în paralel activităţi pe raza orașului Hamburg – Germania.

Acțiunea a beneficiat de suportul operativ al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

În activitățile de astăzi au fost angrenați și polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Alba Iulia, Giurgiu, Ialomiţa și Arad.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate