.

HUNEDOARA: 1 aprilie 2019, ultima zi pentru plata impozitelor și taxelor locale cu bonificație de 10%

Direcția Economică din cadrul Primăriei Municipiului Hunedoara aduce la cunoștința hunedorenilor că impozitele și taxele locale se achită integral sau în două rate egale, în conformitate cu Codul Fiscal.

Având în vedere că ziua de 31 martie 2019 este zi nelucrătoare, termenul scadent pentru plata impozitelor și taxelor locale aferente semestrului I al anului se prelungește până luni, 1 aprilie 2019, inclusiv, conform art. 181 alin. 2 din Codul de Procedură Civilă.

După această dată, se va percepe o majorare de 1% din cuantumul obligațiilor fiscale principale neachitate la termen, calculată pentru fiecare lună sau fracțiune de lună de întârziere.

În cazul în care se optează pentru plata integrală a impozitului pe clădiri, teren respectiv mijloace de transport, persoanele fizice și persoanele juridice beneficiază de o bonificație de 10%.

Pentru a evita aglomerația de la ghișee, Primăria Municipiului Hunedoara pune la dispoziția contribuabililor modalități facile de achitare online:

Programul de încasări la ghişeele Primăriei Municipiului Hunedoara este următorul:

  • luni, marţi și miercuri – între orele 7:30-16:30;
  • joi – între orele 7:30-18:30;
  • vineri – între orele 7:30-14:00.

Prezentul demers al instituţiei noastre vine în virtutea rolului activ al organului fiscal conferit de prevederile art. 7 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

Direcția Economică mulțumește tuturor celor care au achitat împozitele și taxele locale!

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate