.

Hunedoara nu mai este judeţul roşu; Iohannis câştigă primul tur cu 34,4%

Candidatul PNL Klaus Iohannis, a câştigat primul tur al alegerilor prezidențiale în judeţul Hunedoara, el fiind votat de 34,39% dintre alegători. Locul al doilea este ocupat de candidata PSD, Viorica Dăncilă, cu 29,73 % din voturile valabil exprimate, potrivit site-ului Autorităţii Electorale Permanente.

Candidatul USR Dan Barna a fost votat de 11% dintre alegătorii din judeţul Hunedoara, Mircea Diaconu de 10,2%, iar Theodor Paleologu de 5%. Preşedintele filialei judeţene PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuş, a apreciat că rezultatele arată o victorie „clară” a lui Klaus Iohannis, a democraţiei şi a forţelor de dreapta.

„Este o victorie clară a domnului Klaus Iohannis, o victorie clară a democraţiei, a forţelor de dreapta care, în ultimii aproape trei ani de zile, au dus o luptă acerbă împotriva abuzurilor şi a modului discreţionar în care PSD a condus ţara”, a declarat liderul PNL Hunedoara.

El s-a arătat convins că preşedintele Iohannis va câştiga un al doilea mandat, context în care parlamentarul liberal a menţionat că se va putea trece la o reconstrucţie a unei Românii normale

La nivel naţional, Klaus Iohannis a obţinut 37,8% din voturi, iar Viorica Dăncilă 22,32% din sufragii. Prin urmare, în turul al doilea de scrutin se vor confrunta candidaţii PNL şi PSD.

În cele 524 de secţii de votare din judeţul Hunedoara s-au prezentat la urne 185.005 alegători, iar numărul total al voturilor valabil exprimate a fost de 181.925. Prezenţa la vot în judeţul Hunedoara a fost de 48,22%, conform site-ului BEC.

Datele Biroului Electoral Central arată că în Deva prezenţa la urne a fost de 50,61%, în municipiul Hunedoara – 43,29%, în Orăştie – 46,18%, iar în Simeria – 52,02%.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate