.

Impozite şi taxe neschimbate în comuna Băiţa

Administraţia locală din comuna Băiţa menţine taxele şi impozitele la nivelul celor din 2018, actualizat cu rata inflaţiei, conform legii.

Autorităţile locale din comuna Băiţa apreciază că taxele şi impozitele locale pentru anukl 2019 trebuie să rămână la vechile valori, din anii trecuţi. Singura creştere a acestora ţine de rata inflaţiei, însă acest aspect este impus de legislaţia în vigoare şi nu depinde de voniţa consilierilor locali sau a executivului primăriei.

„Vom menţine taxele şi impozitele locale la nivelul de anul trecut pentru că oamenii nu-şi permit să achite mai mult. Din fericire, nu avem datorii pentru că toate sumele restante le-am acoperit din fonduri alocate de Consiliului Judeţean şi din rectificarea bugetară de la Guvern. În plus, am reuşi ca anul trecut să colectăm la bugetul local 85% din impozite”, a spus primarul Damian Diniş.

Dată fiind perioada de iarnă, cu zăpezi mari, eforturile executivului primăriei se îndreaptă, în aceste zile, spre operaţiunile de deszăpezire. În comuna Băiţa nu sunt probleme pentru că autorităţile au avut suficient spirit gospodăresc şi au reuşit să-şi cumpere propriile utilaje cu ajutorul cărora intervin atunci când este cazul.

Primarul cere şi puţină răbdare din partea localnicilor pentru că nu se poate interveni simultan în toate cele 11 localităţi aparţinătoare, însă oamenii care lucrează la deszăpeziri încearcă să rezolve problemele tuturor şi în timp cât mai scurt.

„Există suficient material antiderapant şi vom mai cumpăra circa 25 de tone de sare. Intervenţiile la deszăpezire sunt stabilite în funcţie de priorităţi, dar nu au fost cazuri de blocaje. Cele mai probleme le avem la Hărţăgani, Ormindea şi Peştera, dacă ninge puternic, dar ne mişcăm cît de repede se poate pentru a depăşi situaţia de criză şi oamenii să se poată deplasa rezonabil pe drumurile pe care administrăm”, a arătat primarul comunei Băiţa.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate