.

Inundaţii cauzate de ploile torenţiale

Judeţul Hunedoara s-a aflat, în ultima săptămână, sub diferite avertizări de fenomene meteo periculoase.

Judeţul Hunedoara a fost afectat, în ultima săptămână, de mai multe ploi torenţiale urmate de inundarea unor zone din oraşe sau comune. În urmă cu câteva zile, municipiul Deva s-a transformat aproape într-o „mică Veneţie” după ce apa scursă de pe versanţi nu a mai putut fi preluată de reţeaua de canalizare.

S-a circulat cu greutate pe şoseaua de centură a oraşului, iar străzile de la poalele Cetăţii au fost inundate. Mai multe case au fost afectate de apa venită de pe stradă şi, în anumite cazuri,a  fost nevoie de ajutorul pompierilor militari pentru scoaterea apei din beciuri.

Ultima ploaie torenţială a avut efecte nedorite ieri la Cristur şi la Cârjiţi, după ce partea de centru şi vestul judetului Hunedoara s-a aflat, timp de aproximativ o oră, sub incidenţa codului portocaliu de vreme severă.

Peste 100 de gospodării afectate

„În acest interval au căzut precipitaţii în aversă ce au depăşit 40 de litri pe metru pătrat, zona cea mai afectată fiind localităţile Cristur şi Carjiti. Peste 30 de pompieri ai Detaşamentelor Deva şi Hunedoara şi ai Secţiei Ilia acţionează cu multiple echipe utilizând 7 motopompe transportabile şi 6 autospeciale pentru evacuarea apei din peste 100 de curţi, beciuri şi anexe, situate pe 4 străzi. DJ 708 E, între Cârjiţi şi Popeşti, a fost blocat de torenţii scurşi de pe versanţi. Deocamdată, nu se impune evacuarea populaţiei”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

În contextul situațiilor de urgență din țară generate de manifestarea fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, ISU Hunedoara nu vor fi mai fi efectuate sirenele de alarmare publică, în cadrul exerciţiilor care se executau, de regulă, în zilele de miercuri.

În această perioadă, utilizarea sirenelor se va realiza doar în situații reale în care este necesară dispunerea de măsuri de autoprotecție pentru populație.

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate