.

JUDO: Medalii pentru judoka deveni la Campionatele naţionale

Federația Română de judo a organizat la sfârşitul săptămânii trecute întrecerile finale ale Campionatului Naţional de judo pentru sportivi sub 23 de ani, la care au fost prezenţi peste 200 de sportive de la cluburile din țară.

A fost și un util test de veri­ficare pentru alcătuirea loturilor României în vederea participării la competițiile continentale și mondiale programate în perioada următoare.
Sportivele legitimate la SCM Deva, pregătite de Ramona Enache și Mugurel Ciușcă au avut evoluții bune și au adus la palmaresul clubului devean cîteva meda­lii importante.
Georgiana Miller s-a im­pus în finala de la categoria + 78 kg, cucerind medalia de aur, pe podium fiind și Alina Jorovlea, medaliată cu bronz, după ce a câștigat întâlnirea pe care a avut-o cu colega ei de club Paula Paștiu, clasată pe locul cinci în final.
Tânara Cristina Sârbuleț a concurat la categoria – 78 kg unde a întălnit două sportive ,fost campioane naționale iar la finalul întrecerilor s-a cla­sat pe locul secund cucerind medalia de argint la această categorie.
Ane Marie Brebinariu (foto) a încheiat competiția din ca­drul categoriei – 48 kg pe locul trei, cucerind me­dalia de bronz, iar la aceeași categoria Ana Melnik s-a situat pe locul șapte.
Cătălina Mihaela Topală a evoluat la categoria -63 kg unde a intalnit adversare redutabile dar la final a cucerit medalia de bronz, clasîndu-se pe locul al treilea, categorie la care Bianca Crina Marton
s-a situate pe locul cinci, fiind invinsă chiar de colega ei medaliată cu bronz.
Alte două sportive legitimate la SCM Deva, Paraschiva Petronela Sincari a terminat pe locul 5 la categoria -57 kg la fe ca și Reka Gondoș, cea care a evoluat la categoria – 70 kg.
În întrecerile masculine, după un parcurs bun, deveanul David Cristian Ionuți, legitimat la LPS Cetate Deva, unde este pregătit de prof. Dan Gîrbovan a cucerit me­dalia de bronz la categoria – 100 kg, fiind unul dintre sportivii cu șanse la a fi prezent la competițiile europene din acest an.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate