.

Judo: Sportivii din Deva, medaliaţi la Satu Mare

La finalul săptămânii trecute Federația Română de Judo a organizat la Satu Mare finalele pe țară din cadrul Campionatului Național pentru juniori U 14 și U 16, la care au participat circa 800 de sportivi reprezentând secțiile de performanță din întrega țară.

În întrecerile de la U 14, Alina Bauer a câștigat proba de la categoria 40 kg unde s-a situat pe primul loc al podiu­mului de premiere, fiind noua campioană națio­nală și medaliată cu aur.
Medalie de aur a cucerit și Anastasia Bobeș (categoria 52 kg), componentă a lotului național de junioare.
În cadrul întrecerilor de la junioare U 16, Patricia Nistor (categoria 57 kg) a câștigat medalia de aur, iar colega ei, Carla Duma, s-a situat pe locul al treilea, medalie de bronz la aceste finale pe țară, ca și Andreea Ciopraga, loc III, me­dalie de bronz la 70 kg.
O medalie de argint a cu­cerit deveanca Vasilica Bo­dea, la categoria 63 kg, iar Alexia Bogdan, locul cinci la 48 kg.
Tânăra Larisa Cadar s-a clasat pe local trei, medalie de bronz la categoria 63 kg, iar sora ei Raluca Cadar ,locul cinci la acceaşi categorie.
Toate aceste sportive sunt pregătite în cadrul Centrului național de pregătire de la Deva de către antrenorii Dumitrita Rus , Mihaela Țipa și Dan Gârbovan.
De asemenea, juniorul Robert Trufaș de la CS Judo Deva, antrenor Liviu Cos­mescu, a ocupat locul trei, cucerind medalia de bronz la U 16.
Menţionăm că urmare a rezultatelor obținute la acest început de sezon competițional, junioarele Ane Marie Brebina­ru, Bianca Prodan , Geoargiana Miller, Alina Făcăeru, Patricia Nistor, Claudia Farbă vor parti­cipa în perioada următoare la Cupa Europeană de cadeţi la Teplice – Cehia, iar senioarele din centrul devean,Paraschiva Șincari, Cătălina Topala, Alina Jorovlea, Anamaria Melnik, vor fi prezente la Cupa Europeană U 21 care se va desfășura la Lu­gnano, Italia.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate