Kelemen Hunor, desemnat candidat al UDMR la alegerile prezidenţiale

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a fost desemnat vineri, la Consiliul Reprezentanților Unionali (CRU), candidat din partea Uniunii la funcția de președinte al României. Kelemen spune că desemnarea unui candidat UDMR reprezintă „o chestiune de onoare”.

Kelemen Hunor a declarat, la Târgu Mureș, unde a fost desemnat candidat la Președinție, că va fi o campanie electorală a respectului și a viitorului. Sloganul său de campanie va fi „Respect pentru toți”.

„Întotdeauna am avut un candidat la Președinție, a devenit o chestiune de onoare pentru noi, deoarece suntem cetățeni egali ai acestei țări. (…) Este nevoie de un candidat maghiar la Președinție de fiecare dată, este o obligație morală să avem un candidat. Nu este vorba despre mine, ci despre UDMR și comunitatea maghiară din România. Când colegii mi-au spus că în 2019 eu trebuie să îmi asum acest rol, nu știam cum să răspund, deși aveam dubii să mă aliniez a treia oară la linia de start, dar nu am putut decât să spun că mă angajez cu mare stimă și reverență față de organizația noastră la acest rol”, a spus Kelemen, potrivit Mediafax./www.digi24.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.