Laboratoarele TACOMI: Cele mai bune antibiotice naturale

Începând din anii ’20 când Alexander Fleming descoperă penicilina, corpul uman a avut un ajutor de nădejde în a lupta împotriva unor boli care altfel ne-ar fi fost fatale.

Există un motiv pentru care antibioticele se eliberează doar pe prescripție medicală. Dacă abuzăm de aceste tratamente, bacteriile dezvoltă rezistență iar în viitor vindecarea va interveni mult mai greu. Mai mult, antibioticele distrug flora intestinală, provocând astfel o serie de dezechilibre care culminează cu slăbirea sistemului imunitar. Astfel devenim chiar și mai sensibili în fața infecțiilor. Este un cerc vicios în care putem intra foarte ușor dacă ne tratăm după ureche.

Într-o lume în care rezistența față de antibiotice este tot mai crescută este necesar să ne îndreptăm privirea către soluții naturale, în unele cazuri nu la fel de eficiente, dar mai puțin invazive. Deși multe dintre antibioticele naturale au obținut rezultate bune în urma studiilor, încă mai sunt necesare cercetări pentru a avea o viziune completă asupra eficienței lor.

Astăzi vom vorbi despre ceea ce știința a observat până acum în ceea ce privește antibioticele naturale.

  1. Usturoiul

Usturoiul este recunoscut de foarte mult timp pentru proprietățile sale curative și de prevenție. În urma studiilor s-a observat că este eficient împotriva multor forme de bacterii cum sunt Salmonella și E.Coli. De asemenea s-au observat rezultate bune și în lupta cu tuberculoza rezistentă la medicamente.

  1. Mierea

Încă de pe vremea lui Aristotel, mierea a fost folosită pentru curățarea rănilor, dar și pentru prevenirea infecțiilor. Studiile de astăzi arată că mierea poate inhiba aproximativ 60 de tipuri de bacterii. Pe lângă proprietățile antibacteriene, mierea este un bun pansament pentru răni, deoarece oferă protecție și hidratare, care susțin vindecarea.

  1. Ghimbir

Un studiu publicat în 2017 arată că și ghimbirul are proprietăți antibacteriene. Pe lângă acestea, este un remediu bun pentru greață și reduce nivelul de zahăr din sânge.

  1. Echinaceea

Nativii Americani, dar și alți vindecători tradiționai au folosit Echinaceea pentru a trata infecțiile. Cercetătorii încep să înțeleagă de ce. Un studiu publicat în Jurnalul de Biomedicină și Biotehnologie susține că Echinaceea este eficientă împotriva unui număr mare de bacterii, printre care Streptococcus pyogenes. Acesta este responsabil pentru boli precum amigdalită, sindromul șocului toxic și fasceită necrozantă. Este de asemenea un antiinflamator puternic.

  1. Gențiana

Gențiana este consumată de obicei sub formă de ceai sau capsule. Conține un alcaloid specific antibioticelor naturale numit berberină. Nu este recomandată copiilor, femeilor însărcinate sau persoanelor care se află în timpul unui tratament medicamentos, deoarece poate interfera cu alte substanțe. S-a observat că gențiana este eficientă pentru a trata infecții ale pielii, probleme respiratorii și digestive, diaree infecțioasă sau probleme ale tractului urinar.

  1. Cuișoare

În mod tradițional cuișoarele au fost folosite pentru a ameliora afecțiuni dentare. Recent s-a observat că sunt un remediu eficient împotriva diferitelor tipuri de bacterii, printre care și E.Coli.

  1. Ulei de oregano

Susține sistemul imunitar, are efect antioxidant, antiinflamator și antibacterian.

Doar pentru că ceva este natural, asta nu înseamnă că este și sigur. Excesul poate duce la complicații, de aceea este bine să citiți cu atenție instrucțiunile fiecărui produs și să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe tratamentul și imediat ce experimentați simptome neobișnuite.

În cazul în care medicul v-a prescris antibiotic, aveți grijă să respectați dozajul și să duceți tratamentul până la capăt. Chiar dacă simptomele au trecut, este posibil ca infecția să nu se fi vindecat complet. Întreruperea tratamentului poate duce la revenirea simptomelor neplăcute.

ATENȚIE! Nu luăm antibiotic, după ureche, atunci când suntem răciți. Dacă boala este cauzată de un virus, antibioticele nu au niciun efect. Antibioticele luptă împotriva infecțiilor bacteriene. Mai mult, fiecare tip de antibiotic acționează asupra anumitor tipuri de bacterii, un motiv în plus să te testezi pentru a știi exact cu ce ai de-a face și a nu urma tratamente inutile care îți vor slăbi și mai mult organismul și vor întârzia vindecarea.  Multă sănătate!

Irina TÂLVESCU

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate