.

Liviu Linţă: Îmi asum responsabilitatea unei schimbări în comuna Vaţa de Jos.

Comuna Vaţa de Jos era recunoscută, până acum câţiva ani, pentru staţiunea turistică oarecum exclusivistă, băile cu ape binefăcătoare şi aerul curat al zonei. Din păcate, acum lucrurile nu mai stau defel bine. Este nevoie de o revitalizare a locurilor şi a climatului economic pentru ca Vaţa de Jos să revină la ceea ce a fost odată, susţin localnicii.

O discuţie cu candidatul PNL la funcţia de primar al comunei Vaţa de Jos, Liviu Linţă, se axează, cum este şi firesc, spre principala soluţie care ar putea readuce locul în atenţia publică: staţiunea balneoclimaterică. De aici, susţine interlocutorul nostru, se vor derula alte proiecte ce ţin de revitalizarea satelor, investiţii atrase, un trai mai bun.

Accent Media (AM): Domnule Liviu Linţă care ar fi principalele motive care v-au determinat să luaţi decizia de a candida la funcţia de primar al comunei Vaţa de Jos?

Răspuns (R): În primul rând pentru că m-am născut aici, respect acest locuri și, din păcate, acum nu-mi place cum arată comuna mea. Simt, pot şi vreau să ajut la dezvoltarea comunei, astfel încât să ajungă acolo unde merită. Mi-am propus mai multe direcţii de acţiune pe care le voi realiza, normal, împreună cu o echipă de oameni bine pregătiţi. Vreau să văd, din nou, tinerii bucurându-se de locul în care au crescut.

AM: Pentru că spuneaţi de proiecte, vă rugăm să punctaţi, pe scurt, câteva dintre acestea.

R: În general, comunităţile locale mici se orientează spre proiecte de investiţii care pot fi susţinute din surse de finanţare atrase. Dacă doriţi, aş enumera doar fondurile europene sau proiecte finanţate de la bugetul de la bugetul de stat. În cazul comunei Vaţa de Jos, cred că este imperios necesar să depunem proiecte pentru atragerea de fonduri europene pentru modernizarea satelor comunei. Apoi, avem nevoie de rezolvarea problemei legate de apa potabilă din Vaţa de Jos, context în care este necesară extinderea reţelei de apă și canalizare în comună.

O problemă acut resimţită de oameni se referă la întabularea terenurilor. Este un aspect la care administraţia locală trebuie să găsească soluţii pentru facilitarea acestui proces.

Avem nevoie de investiţii şi voi milita pentru ca oamenii de afaceri să vină în comună. Pentru ei vom pregăti o serie de facilităţi pe care le vom acorda în conformitate cu prevederile legale.

Apoi, este nevoie de asfaltarea drumurilor comunale şi de o reabilitare a celor judeţene. În acest sens, voi lua legătura şi voi cere sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara pentru soluţionarea acestei probleme ce ţine de asigurarea unei infrastructuri rutiere decente.

Voi sprijini tinerii pentru accesarea de fonduri în vederea dezvoltării agriculturii pentru că astfel vom reuşi să-i avem lângă noi pe cei care sunt cei interesaţi de dezvoltarea comunei noastre şi de viitorul acesteia.

Nu în ultimul rând, cred că trebuie să se schimbe radical modul de comunica cu oamenii. Este nevoie de mai multă transparenţă decizională şi prima decizie pe care o voi lua, în acest sens, se va referi la anunţarea pe site-ul primăriei a şedinţelor Consiliului Local şi a ordinii de zi. Normal, hotârârile care vor fi luate vor fi, şi ele, publicate pe site pentru a putea fi cunoscute de către toţi oamenii.

 

AM: Ce mesaj aţi dori să transmiteţi oamenilor din comuna Vaţa de Jos?

R: În primul rând, doresc să-i asigur că am puterea şi motivaţia să-mi asum responsabilitatea unei  funcţii de primar şi a unei schimbări atât de mult dorite de oamenii din jurul nostru. Comuna noastră are nevoie de dezvoltare şi mă simt în măsura să fac ceva pentru această comună.

Şi, cel mai important lucru: vreau să investesc în oameni, vreau ca tinerii să se întoarcă aici, să aibă pentru ce să vină acasă. Vreau ca Vaţa de Jos să fie o comună unde să-ţi placă să trăieşti!

 

Biografie Liviu Linţă

S-a născut la 14 ianuarie 1974 în localitatea Vaţa de Jos

A studiat la Grupul şcolar industrial auto Deva – Colegiul tehnic Transilvania, unde a obţinut diploma de tehnician în transport intern şi internaţional.

Este preşedinte al organizaţiei PNL Vaţa de Jos.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate