.

Lucrări de modernizare la drumul dintre Hunedoara şi Călan

Investiţia este finanţată din fonduri europene nerambursabile de peste 36 milioane lei.

Drumul judeţean care face legătura între oraşele Hunedoara şi Călan va fi modernizat cu fonduri europene nerambursabile câştigate printr-un proiect depus de Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara. Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat săptămâna trecută de preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, urmând ca organizarea de şantier şi operaţiunile necesare să se deruleze în cel mult două săptămâni.

„Am semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a drumului judeţean (DJ) 687 pe tronsonul Hunedoara-Călan. Totodată a fost semnat şi procesul-verbal de predare/primire a amplasamentului, urmând ca asocierea de firme care a obţinut contractul de lucrări să demareze execuţia acestora în cel mult două săptămâni”, a precizat preşedintele CJ Hunedoara.

În cadrul lucrărilor, o porţiune de 9 kilometri din carosabil va fi modernizată. Aceasta presupune lărgirea părţii carosabile până la 9 metri, pe o distanţă de aproape 4 km, amenajarea de şanţuri, rigole, ziduri de sprijin.

De asemenea, vor fi construite 6 podeţe şi va fi reabilitat pasajul peste calea ferată Simeria-Petroşani, ultima lucrare fiind finanţată din bugetul CJ Hunedoara deoarece nu a fost declarată eligibilă pentru fonduri nerambursabile.

Valoarea totală a proiectului este de 36,4 milioane de lei, din care 28,22 milioane de lei este o finanţare nerambursabilă din fonduri europene, iar diferenţa este constituită din contribuţia CJ Hunedoara şi fonduri guvernamentale.

Durata de execuţie a lucrării este de 23 de luni. (Foto: adevarul.ro)

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate