.

Lucrări pe drumul dintre Petroşani şi judeţul Vâlcea

Drumul care face legătura între Municipiul Petroșani și Județul Vâlcea, sub primii fulgi de zăpadă din acest sezon rece.

DRDP Timișoara, prin Secția de Drumuri Naționale Deva, a demarat câteva lucrări de maximă urgență pentru a permite desfășurarea traficului în condiții de siguranță pe DN 7A. În regie proprie a fost realizat un zid de sprijin în albie, iar în această săptămână, Secția Producție Lucrări Drumuri a DRDP Timișoara, va începe o serie de lucrări de reparații cu mixtură asfaltică, în zona asfaltată a drumului. Întrucât există și o zonă a drumului fără asfalt, aici au avut fost făcute lucrări de reprofilare cu autogrederul și va fi adăugat și aport de piatră.
În vederea creșterii siguranței drumului, în curbele periculoase vor fi instalate parapete din beton, și chiar în aceste zile a început montarea indicatoarelor rutiere de limitare de viteză, semnalizarea curbelor periculoase, a zonelor unde există pericolul căderii pietrelor de pe versanți și a indicatoarelor specifice sezonului de iarnă.
Având în vedere importanța turistică a drumului, în perspectiva iernii următoare, DRDP Timișoara va asigura circulația, în condiții de iarnă, pe DN7A, în acest sens la nivelul SDN Deva și a Districtului Livezeni existând în dotare utilajele și materialul antiderapant necesare.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, a preluat în această toamnă, în administrare DN 7A, tronsonul cuprins între km 86+601 – km 105+120, de la DRDP Craiova. Pentru acest sector de drum a existat un contract de reparație capitală derulat de DRDP Craiova, care a fost reziliat.
DRDP Timișoara va realiza o expertiză pe sectorul de drum respectiv, iar în urma acesteia se va întocmi documentația pentru scoaterea la licitație a restului de executat din contractul de reparație capitală pentru DN7A sectorul cuprins între km 86+601 – km 105+120.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate