.

Ludovic Orban, noul premier, însărcinat să facă lista viitorilor miniștri

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți numele premierului desemnat, după o nouă rundă de consultări, astăzi cu PNL, USR și UDMR.

Este vorba despre Ludovic Orban, președintele PNL. Viitorul executiv, așa cum este el discutat în interiorul PNL, va avea maximum 16 ministere, față de 24 câte are Guvernul Dăncilă, iar o parte dintre miniștri vor fi specialiști afiliați partidului.

”Se conturează un guvern în jurul PNL. Repet, a fost singurul partid care a venit la consultări și au spus direct că sunt dispuși să își asume guvernarea într-o perioadă de tranziție. Va fi un mandat scurt, până la alegerile parlamentare. Personal cred că alegerile anticipate sunt o soluție foarte bună” a spus Iohannis.

Pentru structura noului guvern, PNL ia în calcul comasarea mai multor ministere. Ministerul Afacerilor Externe se comasează cu Ministerul Afacerilor Europene și, posibil, cu cel al Românilor de pretutindeni. Ministerul Economiei se comasează cu Ministerul Energiei, al Mediului de afaceri și Turismul. Ministerul Mediului se comasează cu Ministerul Apelor și Pădurilor. Ministerul Educației se comasează cu Ministerul Cercetării și Ministerul Tineretului și Sportului./www.alba24.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate