.

Luni a început Simularea pentru Evaluarea Națională

Simularea pentru Evaluarea Națională are loc în perioada 11 – 13 martie. În acest an, pe lângă elevii clasei a VIII-a participă și elevii clasei a VII-a.

Luni, aproximativ 350.000 de elevi înscriși în clasele VII-VIII la începutul anului școlar 2018-2019 sunt aşteptaţi să susţină prima probă scrisă, de Limba și literatura română.

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele la simularea evaluării naționale. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Calendar Simulare Evaluarea Națională clasa a VIII-a, în anul școlar 2018-2019 

  • 11 martie 2019   –  Simulare Limba și literatura română – probă scrisă
  • 12 martie 2019   –  Simulare Matematică – probă scrisă
  • 13 martie 2019   –  Simulare Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 22 martie 2019   –  Afișarea rezultatelor

Examenul propriu-zis de Evaluare Naţională pentru clasa a VIII-a în 2019 se desfăşoară în luna iunie.

Prima proba scrisă este programată în 18 iunie, la Limba şi literatura română. Următoarea probă scrisă, la Matematică, se va desfăşura în 20 iunie, iar ultima – de limba şi literatura maternă (pentru elevii care au studiat aceasta disciplină) – în 21 iunie.

Primele rezultate vor fi cunoscute în 25 iunie, iar cele finale, pe 29 iunie.

În perioada 3 – 7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeaşi procedură şi absolvenţii clasei a VIII-a care doresc să fie admişi în licee din alt judeţ.

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a este programata vineri, 12 iulie 2019.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţionala (80%) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate