.

Lupte libere: Medalii naţionale pentru luptătorii hunedoreni

La Sfântu Gheorghe s-au desfășurat întrecerile etapei finale din cadrul Campionatelor Naționale Şcolare la lupte libere, competiție la care au fost prezenți cei mai buni sportivi juniori, calificaţi după desfășurarea etapelor pe euroregiuni.

Și de această dată elevii- sportivi legitimați la Liceul cu Program Sportiv Cetate Deva s-au aflat printre medaliații etapei finale, ei aducând la palmaresul clubului devean cinci medalii, din care una de aur și patru de bronz. Cea mai valoroasă medalie a fost cucerită de către Andreea Bocănici, componentă a lotului național de junioare cea care s-a impus și a câștigat întrecerile din cadrul categoriei 61 de kg. Sportiva de la LPS Cetate Deva este antrenată de prof. Suraj Moravan, la fel ca și colega ei Sara Bichescu, clasată pe locul al treilea, medaliată cu bronz la categoria 65 de kg.
Alte două medalii de bronz au fost cucerite de către surorile Mirabela și Andrada Văcărașu, prima la categoria 65 de kg, iar cea de a doua la 49 de kg, ambele fiind antrenate la liceul devean de Cosmin Gheorghe Văcărasu.
Ultima medalie de bronz i-a revenit sportivei Andrea Vraci, care s-a clasat pe locul al treilea la categoria 46 de kg, ea fiind pregătită de către prof. Ioan Ailincăi.
Foarte aproape de podiumul de premiere al ediției din acest an au fost și Andrei Buturcă, Dalia Anca și Daiana Covaci, toți clasați prin repasaj pe locul șapte la categoriile la care au partricipat.
Sportivii legitimați la secția de lupte libere din cadrul CSȘ Petroșani au participat la Campionatul Național Școlar de la Sfântu Gheorghe, unde peste 500 de sportivi elevi s-au întrecut în lupta pentru medaliile acestei ediții și pentru titlurile de campioni naționali.
Luptătoriii din Valea Jiului, pregătiți de prof. Gheorghe Răducu au obținut rezultate bune și la ediția din acest an, cu care se menține printre cei mai buni sportivi din județ. Ioan Ienulesc a câștigat medalia de argint în proba de la categoria 45 kg, iar Claudiu Căldăraș s-a situat pe același loc, dar la categoria 51 kg. Alte două sportive de la CSS Petroșani au urcat pe podiumul de premiere, pe locul secund: Andreea Sas, la categoria 40 kg, iar Alexandra Chiș la categoria 73 kg.
Medalii de bronz au cucerit: Simina Butiuc (la categoria 40 kg), Daniela Angheloiu, (categoria 57 kg), Sebastian Crăciun (la 48 kg), Sebastian Borbely (categoria 60 kg). Alți trei sportivi de la CSS Petroșai s-au clasat pe locul V: Carmen Borbely (categoria 43 kg) și Bogdan Csiszer (categoria 110 kg).

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate