.

Medalie de aur la Cupa Europeană de Tineret la tir cu arcul

Peste 320 de sportivi și reprezentanți oficiali din 26 de țări au participat la ediția 2019 an a întrecerilor din cadrul Cupei Europeane de Tineret la tir cu arcul, acest eveniment sportiv desfășurându-se la București.

Printre sportivii prezenţi la competiția europeană au fost și reprezentanți de la SCM Deva/ Minerul Aninoasa, însoțiți de antrenorii Viorel Hăbian și Gigi Pușcă.
La finalul întrecerilor foar­te disputate, perechea ro­mână alcătuită din Mădălina Amaistroaie și Mario Țîmpu, a câștigat la baraj medalia de aur la proba de arc olimpic cadeți, echipe mixte, fiind declarați învingători în fața perechii care a reprezentat Italia.
Rezultatele excelente obți­nute de arcașii din România nu au trecut neobservate. Mai mult decât atât, cei care au contribuit la performan­țele notabile din ultima perioadă, antrenorii Viorel Hă­bian, Gigi Pușcă, ambii de la SCM Deva – Minerul Aninoasa şi Alexandru Deneş (Rădăuţi) au fost răsplătiți pe măsură.
Cei trei antrenori au fost declaraţi cei mai buni tehnicieni europeni ai anului 2019 de către comisia World Ar­chery Europe reunită la European Youth Cup Bucharest 2019, cu felicitări din partea preşedintelui World Archery Europe – Mario Scarzella
Distincţia din partea co­misiei a fost acordată pentru eforturile depuse în ultimii ani pentru dezvoltarea tirului cu arcul din România, dar şi în urma rezultatelor foarte bune: medalii la individual şi echipe la „2019 VERONICA’S CUPWORLD”, calificarea la Jocu­rile Europei Minsk 2019, dar rezultatelor obţi­nute la European Youth Cup Bucha­rest 2019.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate