.

Medicii de familie vor primi bani pentru echipamente medicale și servicii suplimentare

Ministerul Sănătății le promite mai mulți bani medicilor de familie. Într-un mesaj transmis de Sorina Pintea cu ocazia Zilei Internaționale a Medicului de Familie, celebrată la data de 19 mai, ministrul Sănătății a afirmat că o parte importantă din banii negociați cu Banca Mondială va fi destinată îmbunătățirii activității medicilor de familie.

“Din împrumutul negociat cu Banca Mondială, în valoare de 800 milioane de euro, o parte importantă va fi destinată pentru plata serviciilor suplimentare și dotarea cu echipamente medicale a cabinetelor medicilor de familie și a medicilor comunitari.”, a dat asigurări Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a mai spus că înțelege nevoile din sănătate și își dorește ca medicina preventivă să fie consolidată, atât timp cât cabinetul medicului de familie reprezintă poarta de intrare în sistem.

“Anul acesta am crescut cu 25% bugetul pentru medicina de familie și am acordat și alte facilități pentru îmbunătățirea activității acestor profesioniști. De asemenea, la concursul de Rezidențiat au fost alocate  mai multe locuri pentru acest domeniu, inclusiv cele 300 de posturi aprobate de Guvern s-au îndreptat tot către medicina de familie.”, a mai declarat ministrul Sănătății.https://rohealthreview.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate