.

Meniuri festive de 8 Martie

Ciorbă de vițel cu păstăi și bacon

 Ingrediente: 500 g carne de vițel, 500 g fasole păstăi,120 g bacon, o lingura ulei, o ceapă, 2 morcovi, 2 tulpini de țelină, o ceașcă suc de roșii, sucul de la 1/2 lămâie, sare, piper, boia de ardei dulce, frunze de leuștean, smântână pătrunjel verde.
Mod de preparare:

Carnea se taie cubulețe, se pune la fiert și se ia spuma. Baconul se taie fâșii și se călește împreună cu ceapa, morcovul tăiat rondele și țelina tocată mărunt. După călire, peste legume se toarnă sucul de roșii. Când carnea este aproape fiartă, se pot adăuga păstăile, legumele călite împreună cu baconul, sucul de lămâie și se lasă la foc mediu, până când carnea și fasolea sunt fierte. Înainte de a se stinge focul ciorba se asezonează cu sare, piper, boia de ardei dulce și se presară frunzele de leuștean.

 

Mușchiuleț umplut cu șuncă și cașcaval

Ingrediente: 600 g mușchiuleț de porc, 150 g șuncă, 150 g cașcaval, muștar, 200 g untura, 3 ouă, pesmet, 50 g făină, sare.

Mod de preparare:

Mușchiulețul se despică în două și se bate cu ciocanul de șnițele. Bucățile astfel pregătite se ung cu muștar, peste care se rade cașcaval, iar deasupra se pune șunca tăiată felii, apoi se rulează. Rulourile se prind cu scobitori, se trec prin făină, ou și pesmet și se prăjesc în ulei încins. Se pot servi cu piure de cartofi și salată de legume.

 

Tort  de Ziua Femeii

Ingrediente pentru blat: 10 ouă,  12 linguri zahăr, 8 linguri făină, două linguri cacao, două bucăți praf de copt, zahăr vanilat.

Crema: 300 gr frișcă bătută, 340 gr mascarpone, 4 gălbenușuri, 200 gr. zahăr,  2 linguri cafea ness sau capucino, cafea bine îndulcită.

Mod de preparare:

Pentru obținerea blatului, ouăle se vor separa. Gălbenușurile se mixează cu zahărul, se adaugă, pe rând, zahărul vanilat, praful de cacao și praful de copt. Amestecul obținut se adaugă la albușurile bătute spumă, apoi se încorporează făina. Se toarnă apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru 20-25 de minute.

Pentru cremă

Gălbenușurile se mixează cu zahărul, se adaugă mascarpone și cafeaua ness sau praful de capucino. Compoziția obținută se amestecă ușor, cu frișca bătută.

Blatul copt și răcit se taie în trei și se însiropează cu cafea. Pe fiecare foaie se pune crema, apoi se ornează după preferință.

 

Parfe de fructe

Ingrediente: 150 g zahar, 160 ml lapte, 1 ou, 1 pliculeț zahăr vanilat, 250 g fructe, 500 g frișcă bătută.

Preparare: se amestecă zaharul, laptele și oul, se fierb, apoi se ia vasul de pe foc și se adaugă zaharul vanilat. După ce compoziția s-a răcit, se adaugă fructele zdrobite și se toarnă peste frișca bătută, amestecându-se bate ușor cu telul. Se toarnă în forme și se pune la congelator.

https://www.culinar.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate