.

Mii de articole pirotehnice interzise, confiscate de poliţiştii hunedoreni

Articole pirotehnice din clase interzise la comercializare către publicul larg, confiscate de către poliţiştii hunedoreni, în urma unor acţiuni, în mai multe localităţi din judeţ.

• În cursul zilei de luni,  30 decembrie 2019, poliţiştii Biroului de Investigare a Criminalității Economice Petroșani şi cei ai Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase,  au efectuat activităţi de verificare a legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice, în zona unei pieţe agroalimentare din Petroșani.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat o femeie care oferea spre comercializare 387 de bucăți de articole pirotehnice tip baterii de artificii  din categoria F 2 (interzisă comercializării către publicul larg).

În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au mai depistat o femeie, care oferea spre comercializare 13 bucăți de articole pirotehnice tip baterii de artificii, din categoria F 2.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de operaţiuni fără drept cu articole pirotehnice, iar obiectele pirotehnice au fost ridicate pentru cercetări.

•  Tot ieri, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au efectuat activităţi de verificare şi în zona unui complex comercial din Petroşani, unde au identificat un petroşănean care deținea  și comercializa  către publicul larg, în mod ilegal, 1250 de bucăţi de articole pirotehnice tip baterii de artificii şi petarde din categoria F1, F 2, F3. Şi în acest caz, poliţiştii au ridicat articolele pirotehnice şi efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de operaţiuni fără drept cu articole pirotehnice.

• O acţiune asemănătoare a avut loc în zona unui complex comercial din Deva, unde poliţiştii au identificat o femeie care  și comercializa  către publicul larg , în mod ilegal, 175 de bucăţi de articole pirotehnice tip baterii de artificii  din categoria T1, F 2, F3 şi o altă femeie care oferea spre vânzare 255 de bucăţi de baterii  de artificii (articole pirotehnice din categoria  F3), în valoare de circa 38.000 lei,  care nu sunt  permise la comercializare către publicul larg. De asemenea, poliţiştii au ridicat articolele pirotehnice şi efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de operaţiuni fără drept cu articole pirotehnice.

• Şi la Uricani, poliţiştii au identificat doi bărbaţi, ambii din Uricani, care dețineau  și comercializau  către publicul larg, în mod ilegal,  12 bucăţi de articole pirotehnice tip ,,candele romane,, (din categoria F2) şi un articol pirotehnic tip rachetă (tot din categoria F2).

Poliţiştii au ridicat articolele pirotehnice şi efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de operaţiuni fără drept cu articole pirotehnice.

• Tot ieri, poliţiştii de ordine publică şi cei ai Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Vulcan au efectuat o acțiune în zona unei pieţe din municipiul Vulcan, unde au surprins în flagrant un bărbat care comercializa mai multe  produse pirotehnice din categorii interzise la vânzare către publicul larg. Fiind întrebat de poliţişti dacă posedă autorizație în vederea comercializării produselor pirotehnice și documente de proveniență și însoțire a mărfii, acesta a declarat că nu deține astfel de documente. Bărbatul oferea spre vânzare 141 de produse pirotehnice din categoria F1 şi F2 (petarde, -candele romane,  granule pocnitoare,  moriști de sol etc.).

Obiectele pirotehnice au fost ridicate de poliţişti, care vor efectua cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de operaţiuni fără drept cu articole pirotehnice.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate