.

Ministrul Apelor și Pădurilor, la Mihăileni

Finalul săptămânii trecute a consemnat, la barajul Mihăileni, o vizită inedită, cea a ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș.

Prezența ministrului a fost generată de numeroase solicitări din partea autorităților locale privind lucrările de finalizare de la baraj, lucrări începute în urmă cu 32 de ani.
Potrivit datelor financiare, finalizarea barajului ar însemna o sumă de aproximativ 70 milioane de lei. Începute în urmă cu 32 de ani, lucrările de la Mihăileni au trenat, nepermis de mult, din lipsa fondurilor. Până în prezent, la fața locului s-au mai perindat încă cinci miniștri, care au venit, au luat act de doleanțele sătenilor, și au plecat. Dacă ar fi să luăm în calcul alocațiile bugetare de aproximativ cinci milioane de lei pe an, finalizarea lucrărilor la baraj s-ar mai întinde, de acum înainte, pe o perioadă de aproximativ 15 ani.
După evaluarea actualei situații, autoritățile centrale au promis cetățenilor că, în cel mult trei ani, lucrările la baraj vor fi terminate. Finalizarea lucrărilor presupune rezolvarea mai multor solicitări din partea cetățenilor din zonă privind regimul juridic al terenurilor, acordarea titlului de proprietate pentru cei evacuați din zonă, rezolvarea stării drumului Brad-Abrud, care se află de mai mulți ani într-o stare jalnică. Starea precară a acestui drum a condus la retragerea unui investitor din zona Apusenilor, pier­zându-se astfel peste 400 de locuri de muncă.
La finalul întâlnirii, primarul comunei Buceș, Traian Achim Mărcuș, a solicitat un sprijin concret Guvernului României pentru fina­lizarea lucrărilor la baraj, obiectiv de interes strategic pentru zonă.
Cornel Poenar

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate