.

Ministrul Transporturilor: Șoferii ar putea circula în acest an, doar cu restricţii, pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva

Românii ar putea circula în acest an pe lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva, dar doar cu restricţii de viteză și de tonaj, a declarat noul ministru al Transporturilor, Lucian Bode.

„Autostrada Lugoj-Deva lotul 3 ar putea fi dată în trafic cu condiţii. Românii vor putea circula cu restricţii de viteză de la Sibiu la Nădlac pe autostradă, pe cei 21,1 km, în anul 2019”, a spus Lucian Bode.

Potrivit ministrului, un raport de exepertiză pe componenta de drum a fost deja depus, iar recomadarea din partea expertului este să se dea în trafic cei 21 de kilometri de autostradă, cu restricții de viteză și tonaj.

Lucian Bode a transmis că în prezent se derulează procedurile pentru expertiza pe poduri, respectiv consolidări şi se lucrează la podul peste Mureş pentru repoziţionarea aparatelor de reazem. Contractul aflat în derulare are o valoare de aproximativ 70.000 de euro, termenul de finalizare fiind de două săpămâni, în condiţii normale.

„Înţeleg de la CNAIR că au şi contract de deszăpezire pe acest tronson. În condiţiile în care nu apar alte elemente surpriză finalizăm expertiza, finalizăm lucrălile la pod, podul peste Mureş. Şi în acest an, să vă răspund clar, Autostrada Lugoj-Deva Lotul 3 ar putea fi dată în trafic în aceste condiţii. Astfel românii ar putea circula cu restricţii de viteză, într-adevăr”, a explicat ministrul, citat de Mediafax./www.alba24.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate