.

Mobilizare exemplară! Au început lucrările la drumul spre Sarmizegetusa Regia

Joi, 21 martie a.c., au început în forță lucrările de consolidare a DJ 705A, în zona Valea Albă, sector închis temporar traficului rutier.

Operatorul economic care derulează contractul de întreținere a acestui drum județean și-a luat în serios sarcinile primite de la Consiliul Județean Hunedoara și a mobilizat în teren 6 utilaje și mai multe echipe de lucrători.

Astfel, s-au demarat procedurile de curățare a albiei pârâului de pe Valea Albă prin îndepărtarea trunchiurilor de arbori abandonate ori aduse de viituri, pentru ca ulterior să poată fi executate lucrările de consolidare a drumului în zona în care acesta a devenit impracticabil pentru circulația rutieră din cauza ruperii acostamentului și surpării terenului de susținere a șoselei.

„Acesta a fost motivul pentru care am inițiat prima vizită, eram îngrijorat și am vrut să luăm măsuri din vreme pentru ca sezonul turistic să înceapă în condiții de siguranță. L-am delegat pe domnul administrator public Costel Avram să urmărească personal lucrările și ritmul acestora, pentru ca drumul să fie redeschis în cel mai scurt timp”, a declarat joi, președintele Consiliului Județean Hunedoara, domnul Mircea-Flaviu Bobora.

În urma vizitei în teren efectuată joi, administratorul public s-a declarat mulțumit de felul în care operatorul s-a mobilizat pentru executarea lucrărilor.

„Astăzi, imediat după ședința Consiliului Județean, am mers din nou la fața locului, împreună cu reprezentanții firmei care se ocupă de întreținerea acestui drum județean, pentru a vedea ce trebuie făcut de urgență pentru a asigura accesul turiștilor, cu mijloacele auto, în acest important obiectiv turistic al județului nostru. Deja muncitorii s-au apucat de lucru și am primit garanții din partea constructorului că, în circa 4-5 zile, acest drum va fi redeschis circulației, în condiții de siguranță”, a declarat administratorul public al județului Hunedoara, domnul Costel Avram.

De asemenea, în paralel au început lucrările de curățare a rigolelor de pe DJ 705A și de eliminare a tuturor resturilor vegetale de pe carosabil.

Circulația autoturismelor de la remiza administrativă a Serviciului Public Administrare Monumente Istorice până la casa de bilete va fi în continuare oprită, până când drumul spre cetatea Sarmizegetusa Regia va fi sigur pentru turiști.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate