.

Modernizarea drumului din Parâng, gata înainte de termen

Miercuri, 5 iunie 2019, conducerea Consiliului Județean Hunedoara a efectuat o vizită de lucru în Valea Jiului, la obiectivele de investiții aflate în curs de implementare sau în pregătire.

Alături de președintele Consiliului Județean Hunedoara, dl. Mircea Flaviu Bobora și de Administratorul Public al județului Hunedoara, dl. Costel Avram, au participat Directorul Tehnic din cadrul CJ Hunedoara, dna. Carmen Guran, Șeful Serviciului Investiții din cadrul CJ Hunedoara, dl. Sorin Găman și conducerea companiei SC Apa Serv Valea Jiului SA Petroșani.

Sens giratoriu la intrarea în municipiul Petroșani

Consiliul Județean Hunedoara și Municipiul Petroșani, prin Consiliul Local al Municipiului Petroșani, au aprobat un contract de asociere pentru realizarea lucrărilor la obiectivul de investiții „Amenajare în sens giratoriu a intersecției DN 66 cu strada Dealului (DJ 709)”.

Proiectul are la bază necesitatea realizării în comun a acestui obiectiv considerat ca fiind semnificativ pentru fluidizarea circulației în zonă. Valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 700 de mii de lei, iar finanțarea va fi asigurată din bugetul propriu al județului Hunedoara.

Modernizarea drumului din Parâng, gata înainte de termen

În urma vizitei în teren și după discuțiile purtate cu constructorul, lucrările la terasamente au ajuns la un progres fizic de 70%, iar proiectul ar putea fi finalizat în luna octombrie a acestui an (deși termenul de finalizare este octombrie 2020).

“Acest proiect al Consiliului Județean Hunedoara este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Lucrurile s-au îmbunătățit. Estimăm că finalitatea va fi în octombrie anul acesta, rămânând pentru perioada octombrie-aprilie o serie se lucrări de protecție a drumului și de marcaje”, a declarat Mircea Flaviu Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

La rândul său, Administratorul Public al județului a declarat că CJ Hunedoara va finanța continuarea lucrărilor și dincolo de pilonul 17.

“După schimbarea conducerii de la această lucrare, împreună cu colegii din CJ Hunedoara, am văzut progrese vizibile. În procent de 80% lucrurile se vor rezolva. Avem în vedere o nouă investiție din bani proprii, de la pilonul 17 până la Școala Sportivă. Drumul nu poate rămâne neterminat, vom scoate la licitație lucrarea de continuare a proiectului”, a declarat administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram.

Sectorul care va fi modernizat are o lungime de 3,725 km. Lățimea părții carosabile este de 4 m. În cadrul proiectului se vor realiza: 4.525 ml de rigole betonate, 23 de podețe, 2.211 ml de ziduri de sprijin din beton și ciment, 1.249 ml de ziduri de sprijin din gabioane, 2.562 ml de parapete de siguranță.

Proiectul de modernizare a DJ 709F spre masivul Parâng, pe tronsonul cuprins între km 6+600 -km 10+352 este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL2), finanțare obținută de CJ Hunedoara, iar valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei.

Apă potabilă în zona turistică Pasul Vîlcan

Decizia CJ Hunedoara de a se implica în extinderea rețelei de apă potabilă și în Pasul Vîlcan a fost luată în contextul în care, în prezent, grupul de cabane din cadrul complexului turistic este alimentat cu apă netratată.

„Finanțatorii sunt trei: Consiliul Județean Hunedoara, compania Apa Serv și UAT Vulcan prin dividentele de la operator. Eu cred că, până la sfârșitul lunii august, se va semna contractul de atribuire. Lucrarea trebuie să fie gata până la mijlocul anului viitor”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

Președintele CJ Hunedoara, Mircea-Flaviu Bobora, a subliniat preocuparea administrației județene pentru dezvoltarea infrastructurii.

„Nu se poate vorbi de turism performant fără o infrastructură corespunzatoare. Am aprobat indicatorii tehnici ai investiției. Suntem conștienți de necesitatea unui turism performant. Estimăm că, în condițiile în care nu vor fi contestații și întârzieri, termenul de finalizare a lucrării este de 12 luni. Următoarea preocupare a noastră va fi canalizarea”, a declarat Mircea Flaviu Bobora, președintele CJ Hunedoara.

Potrivit proiectului, rețeaua de aducțiune va fi extinsă pe o lungime de 3,7 km, iar rețeaua de distribuție pe o lungime de 0,5 km. Vor fi amenajate două cămine de rupere presiune, un rezervor de înmagazinare (capacitate de 100 mc) echipat cu microstație de clorinare, două cămine regulatoare de presiune pe rețeaua de distribuție și cinci hidranți de stingere a incendiilor.

Valoarea rezultată din devizul general este de 1.826.441,19 lei (cu TVA), iar sursele de finanțare sunt: Consiliul Județean Hunedoara (1.542.828,41 lei), SC Apa Serv Valea Jiului SA (241.464,31 lei) și dividentele ce revin UAT Vulcan din activitatea operatorului de apă (42.148,47 lei).

După canalizare, alimentare cu apă în stațiunea Straja

Conducerea Consiliului Județean Hunedoara și reprezentanții SC Apa Serv Valea Jiului SA au prezentat un prim proiect de introducere a apei în stațiunea Straja.

“Anul trecut am finalizat canalizarea în Straja. Această canalizare însă, îmi spunea domnul primar, e ca cineva fară un picior dacă nu este și apă potabilă. Am venit să facem o primă analiză pentru a introduce apa potabilă. Vrem ca turismul sa fie civilizat și vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a dezvolta infrastructura”, a decalarat Mircea-Flaviu Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

La rândul său, Administratorul Public al județului, Costel Avram, a declarat că administrația va identifica sursele de finanțare necesare realizării acestui proiect.

“Am avut discuții cu cei de la Apa Serv Valea Jiului. Există variante pentru a rezolva problema apei potabile în Straja. Cu ajutorul consilierilor județeni vom găsi soluția financiară pentru ca și Straja să beneficieze de apă potabilă”, a declarat Costel Avram.

În perioada următoare vor fi demarate procedurile de elaborare a documentațiilor necesare realizării acestui proiect.

De asemenea, tot miercuri au fost recepționate lucrările de modernizare a DJ 664A, unde, pe un sector de aproximativ 3 km a fost turnat covor asfaltic nou.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate