.

Nou echipaj de prim ajutor la Garda de Intervenție Geoagiu

Vineri a avut loc inaugurarea echipajului de prim ajutor al Gărzii de Intervenție Geoagiu ce deservește 30 de localități cu aproape 10 mii de locuitori.

Operaționalizarea echipajului de prim ajutor la Garda de Intervenție Geoagiu are rolul de a îmbunătăți considerabil timpul de răspuns în situații de urgență.

Distanța de 50 de kilometri între Detașamentul de Pompieri Orăștie și cea mai îndepărtată localitate din raionul de intervenție al Gărzii Geoagiu, precum și afluxul mare de turiști, în perioada de vara, în stațiunea Geoagiu impunea înființare unui echipaj de prim ajutor în cadrul Gărzii Geoagiu.

În ultimii 5 ani echipajul de prim ajutor al Detașamentului Orăștie a intervenit la 721 de cazuri doar pe raza raionului de intervenție al Gărzii Geoagiu.

Inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara, colonel Viorel Demean, a declarat la operaționalizarea echipajului: Timpul de răspuns are un rol esențial în reușita unei intervenții indiferent că este vorba despre un incendiu, sau un accident, atunci când în joc este viața unei persoane. Acest nou echipaj de prim ajutor, al 14 –lea de pe teritoriul județului Hunedoara, vine să îmbunătățească calitatea serviciilor pe care le oferim populației.

Garda de Intervenție Geoagiu își desfășoară activitatea în cadrul Detașamentului de Pompieri Orăștie, cuprinde un oraș și două comune, raionul de intervenție al acesteia având o suprafață de aproximativ 40.000 de ha.

La deschiderea oficială a modului de prim ajutor au participat prefectul județului Hunedoara, Fabius Kiszely, președintele Consiliului Județean, Mircea Bobora, subprefectul județului Hunedoara, Dorel Bretean, primarul orașului Geoagiu, Vasile Cărăguț, primarii comunelor Orăștioara de Sus, Rapoltu Mare, Romos, Balșa și Ceru Băcăinți, viceprimarii localităților Beriu și Mărtinești, membrii ai Consiliului Local și pompieri ai Detașamentului Orăștie.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate