.

Noul prefect de Hunedoara cere respectarea legalităţii

Noul prefect al judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a declarat miercuri, imediat după învestirea sa în funcţie, că principalele sale obiective ţin de respectarea legii şi de soluţionarea problemelor cu care se confruntă cetăţenii, începând de la serviciile publice aflate în subordinea Instituţiei Prefectului şi continuând cu legile proprietăţii.

„Eu nu sunt venit în funcţia de prefect al judeţului Hunedoara să împart sau să despart. Eu sunt venit pentru cetăţenii acestui judeţ. În primul rând la ei mă gândesc şi la rezolvarea problemelor lor”, a spus Potecă.

Întrebat cum va relaţiona cu primarii social-democraţi, în condiţiile în care el provine din cadrul PNL, prefectul a ţinut să precizeze că va aplica aceleaşi reguli pentru toţi aleşii locali, prioritară fiind respectarea legii.

„Nimeni nu trebuie să se teamă decât de nerespectarea legii. Eu sunt învestit ca prefect al judeţului Hunedoara şi reprezentant al Guvernului în teritoriu. Sarcina mea este să asigur respectarea legii. Noi am provincializat foarte mult această funcţie a prefectului şi am dus-o într-un cadru foarte îngust. Nu este bine să continuăm în a spune că trebuie să teamă cineva, de cineva. Eu cred că cei care respectă legea nu au de ce să se teamă în acest judeţ”, a afirmat noul prefect de Hunedoara.

La rândul său, fostul prefect al judeţului Hunedoara, Fabius Kiszely, a menţionat că problemele întâmpinate în timpul mandatelor sale de subprefect şi apoi de prefect au fost complexe.

„Las o instituţie solidă, bine aşezată între instituţiile judeţului Hunedoara. Eu sper că lucrurile nu se opresc aici, viaţa merge înainte. Fiecare ne găsim locul. Este important să ne menţinem serioşi şi să ne menţinem statutul pe care odată ni l-am  construit. (…) Este important pentru noi să fim mai toleranţi unii cu ceilalţi, pentru că suntem prea săraci ca să ducem războaie care nu duc nicăieri”, a spus Kiszely.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate