.

O aniversare de vis, 20 de ani de Eurosport DHS

Una din primele trei fabrici de biciclete din sud-estul Europei, care clasează România în primii patru exportatori de biciclete din Europa, Eurosport DHS, a împlinit 20 de ani de acti­vitate neîntreruptă în județul Hunedoara.

Momentul a fost marcat cu o mică petrecere dată de către conducerea companiei, Preşe­dintele consiliului de administraţie Niu Guanghui, soţia dumnealui, Managerul gene­ral Yang Xi, sufletul acestei companii și fiul lor, Yang Tianqi, Director al companiei. Au fost premiați cei mai fideli angajați, care şi-au adus un aport deosebit în dezvoltarea companiei. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu o firmă specializată în domeniu, astfel nu a lipsit niciun detaliu, fiind chiar şi elemente ale culturii chineze, prezente pe toate mesajele transmise. Încă de la intrarea în sala de evenimente invitații au fost „întâmpinați” de două biciclete, una albă, alta neagră, simbolizând Yin și Yang, concepte fundamentale în filozofia și cultura chineză. De asemenea, cifra zero, din componența lui 20, care se afla pe banner-ul aniversar, este simbolul chinezesc Shou, care reprezintă longevitatea.

O aniversare de vis, 20 de ani de Eurosport DHS, într-un cadru de basm, Domeniile Streiului – Mercurean
„Un vis s-a împlinit se naște un alt vis!” Acesta a fost motto-ul sub care DHS a sărbătorit cele două veacuri de existență.
În 1996, Niu Guanghui și soția sa Yang Xi s-au stabilit în România și au început o afacere cu biciclete. Prima fabrică a fost deschisă la Petroșani, în 1999, unde cei doi oameni de afaceri au dezvoltat afacerea timp de cinci ani. După această perioadă, cei doi soți au decis să mute afacerea la Sântuhalm, în imediata apropierea a municipiului Deva, unde se află și acum, după 20 de ani. Au fost ani frumoși, cu vise împlinite, reușite, dar și multe provo­cări. Din 2006, grupului Eurosport DHS i s-a alăturat un important acționar german, Prophete, la eveniment fiind prezent și proprietarul companiei, Lönne Severine. „Îi cunosc pe acești oameni de 13 ani, când am vizitat pentru prima oară fabrica, împreună cu tatăl meu, la Petroșani. Această afacere cu biciclete este unică și nu mai prea găsești astfel de afaceri de familie. E o afacere deosebită și aș vrea să le spun angajaților că nu este doar plăcut să fii fiul sau fiica patronilor, este și foarte dificil, pentru că așteptările sunt mari”, a precizat Lönne Severine, făcând referire la fiul celor doi soți, care este director al companiei din 2015. Aceasta le-a mai spus celor prezenți la eveniment că, din punctul său de vedere „viața este precum mersul pe bicicletă. Trebuie să te menții în echilibru că să mergi mai departe”.


Un alt moment important al evenimentului a fost predarea simbolică a ștafetei la conducerea companiei de către Niu Guanghui, fiului său, Yang Tianqi. „Am dedicat cei mai frumoși ani din viață acestui proiect. Cariera mea se încheie aici. Viitorul apar­ține tinerilor și vă rog să continuați să susțineți această companie și să pășiți împreună spre un viitor mai frumos. Vă mulțumesc tuturor pentru munca pe care ați depus-o în această companie!”, a fost mesajul emoționant al fondatorului Eurosport DHS, Niu Guanghui.
Sufletulacesteicompanii, managerul general Yang Xi, a povestit cum în urmă cu opt ani, în 2011, a fost la un pas să renunțe la afacere, după ce soțul său s-a îmbolnăvit. „Am rămas singură să conduc această companie și mi-a fost extrem de greu. Erau multe lucruri legate de management pe care nu le cunoșteam, iar soțul meu era bolnav. Atunci m-am gândit serios să renunț la tot. Însă, nu era vorba doar de mine, ci și de sutele de oameni care muncesc aici. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care am ales să merg mai departe, cu orice preț. Astfel, am ajuns să citesc peste 500 de cărți de specia­litate pentru a putea continua această afacere. Astăzi, după 20 de ani de urcușuri și cobo­râșuri, vreau să vă mulțumesc tuturor pentru munca depusă și să vă asigur că <visul> continuă”, a declarat, emoționată, Yang XI.
Reprezentanții DHS au apre­ciat că în decursul celor 20 de ani de activitate au avut parte de întreaga susținere a autorităților locale și jude­țene, cărora le-au înmânat plachete aniversare. „Am înțeles că în afaceri este vorba despre oameni și mentalități. Ați reușit un lucru fantastic, în România, și anume, crearea unei culturi organizaționale altfel decât am fost noi învățați. Ați creat o gândire de familie într-un spațiu care nu este dedicat acestui lucru, dar care a reușit să producă valori”, a fost mesajul prefectului județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely.

„A fost o onoare pentru mine să mă aflu la sărbătorirea a 20 de ani de activitate în județul Hunedoara a companiei Eurosport DHS, unul dintre cei mai importanți investitori străini din municipiul Deva, dar și investitorul care clasează România în primii patru exportatori de biciclete din Europa. Ca primar al municipiului Deva, apreciez, de asemenea, și sprijinul pe care managerul Eurosport DHS, doamna Yang Xi, îl oferă administrației locale, inclusiv în atragerea de noi investitori – un singur exemplu: producătorul chinez de mobilier pentru birouri UE Furniture, care va deschide la Deva prima sa fabrică din România. Felicit întreaga echipă care se află în spatele acestei povești de succes! La mulți ani, Eurosport DHS, și succes în continuare!”, a transmis primarul municipiului Deva, Florin Nicolae Oancea. Și reprezentanții cotidianului Servus Hunedoara, care au o strânsă colaborare cu această companie încă de la lansarea pe piață a primei ediții, în urmă cu 15 ani, urează marii familii DHS viață lungă și mult succes.
Nici munca angajaților nu a rămas nerăsplătită. Cei mai fideli şi implicaţi angajați ai companiei au fost recompensați pentru munca depusă.

Un alt moment de excepție al serii a fost duetul pregătit de cunoscutul interpret de origine chineză, Fang Shuang, concurent la emisiunea „Românii au talent”, care a reușit să cucerească inimile publicului cu binecunoscuta melodie „Copacul”, interpretată de regretatul Aurelian Andreescu, și îndrăgitul interpret hunedorean de muzică populară Ovidiu Olari. Cei doi au interpretat, în duet, piesa „Ană, zorile se varsă”. Publicul a recompensat cu ropote de aplauze prestația celor doi, care au făcut să sune într-un mod aparte această piesă.
După 20 de ani de activitate în județ și după 15 ani de când a deschis, la Deva, una dintre cele mai mari fabrici de biciclete din Sud-Estul Europei, Eurosport DHS se poate mândri cu locul întâi la categoria industrie, la nivel na­țional, o cifră de afaceri de 60 de milioane de euro, o investiție, la Deva, de 25 de mili­oane de euro, peste 500 de dealeri în 24 de țări din Europa și peste 350 de angajați.
În plus, compania este implicata în numeroase proiecte, cum ar fi:
– Dezvoltarea învăţământului dual în Deva
– Educaţie rutieră şi îndemânare pe biciclete – CUPA DHS, care a sărbatorit in acest an a-X-a ediţie
– Susţinerea ciclismului de performanţă în România, prin parteneriatul cu Universitatea de Vest din Timişoara
– Susţinerea ciclismului ama­­tor, în familie, chiar şi pentru cei cu probleme de sănătate… “Da şi eu pot”
– Promovarea ţarii noastre pe bicicletă prin proiectul „Biciclism prin România”, alături de actori ca Alexandru Pop alias Varu Săndel şi Alin Panc
– Implicare în partea artistică prin filmul comedie: „Pup-o mă!; Artă şi pictură prin proiectul Inter Art
– Implicare socială pentru copii nevoiaşi, prin proiectul: „ Grădiniţa Micii Aricei – Trifeşti”
– Promovarea mişcării indiferent de sport, loc şi job: „Inspiră prin propriul exemplu” şi „Libertate prin mişcare”
– Promovarea în domeniul culturii, prin proiectul „China cea de taină”, lansarea de carte a doamnei Marina Almăşan, atăt în România alături de doamna Ambasador a Chinei, cât şi la Beijing
– Promovarea unui stil de viaţă sănătos prin proiectul TV “Caravana Naţiunii”.

Gelu Fona – Director general dhsfitness

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate