.

OPINII: Cine este DIASPORA?

În primul rând, când spui Diaspora, simți o furnicătură în suflet, simți că ceva se rupe din tine. Pentru că, vorbim despre copiii, nepoții, frații, părinții, rudeniile de toate gradele, prietenii etc. plecați în țari străine să câștige o bucată de pâine, pe care în Romania, datorită loviturii de stat sau așa-zisei Revoluție din 1989, nu reușeau s-o facă. Partenerii europeni și americani ne-au luat-o, sub masca democrației, libertății, a statului de drept, combaterea corupției, bunăstării occidentale, libera circulație, necesitatea de a vorbi liber etc.

Această DIASPORĂ muncește la capitaliștii occidentali pe un salariu mai mic decât băștinașul, dar mult mai mare ca în România, unde economia și întreprinderile aparțin capitaliștilor străini, care-și plătesc angajații cu salarii minime pe economie, motivând că dacă nu, pleacă din Romania  etc.  Mă miră faptul că nimeni nu face niște socoteli simple, de începător, ca să vedeți cât încasăm de la fiecare multinațională. Oamenii trăiesc tot fără banii necesari existenței zilnice. Noi am devenit roboți ai occidentului, fără să gândim în viitor, fără să ne facem niște calcule pentru un câștig necesar unui trai mai bun.

ADEVARUL despre Diaspora

Este tragic când ne gândim câte probleme au acolo în străinătate. Diaspora este iobagul, sluga, întreținătorul bătrânilor occidentali, etc. pe un salariu mai mare decât în România, dar nu conștientizează cum este manipulat de patroni și propagandiștii SOROS ( 140 de mii ) + cozile de topor românești, care sunt acolo unde lucrează români. Efectele se vad, nu mai avem nimic românesc pur, de care să fim mândri că suntem români.

La votul din 10. 11. 2019, unde este votat Iohannis și Barna, doi ,,români ” despre care, de multe ori, simțim că noi, ca popor, dorim ceva, iar ei, altceva, socotind că această alegere a lor este nepotrivită ROMANIEI și poporului român. Cum vă explicați că toți conducătorii noștri au nume străine? Chiar nu se mai găsesc români patrioți în țara mea? Dacă o să întrebi un „diasporean” ce a făcut Iohannis bun pentru tară, sigur va repeta ceva lozinci mincinoase, auzite de la patron, șeful de echipă, coada de topor, propagandiștii români din Occident și chiar de la cei din țară, care au ei grijă, doar sunt plătiți pentru așa ceva!

Patronii străini, unde lucrează romanii, au legături strânse cu patronii din Romania, ce lucrează cu români și cărora le dau salarii de mizerie. Acel patron din Romania, pentru aceiași muncă în Romania, dă 500 euro, dar la el acasă dă 2500 euro. De ce?! Înțelegere murdară, ca să folosească români cu salarii mici, muncitori, bine calificați, etc. Patronii străini și multinaționalele intervin la conducerea românească să nu crească salariile. Conducători ca Iohannis, Orban, Dăncilă și tot spectrul politic, acceptă această mârlănie care, pentru ei este o afacere, ca să câștige capital electoral, îndemnând romanii contra romani să se urască de moarte.

„Diasporeni”, voi știți că patronii din Romania aduc muncitori străini din toata lumea, care lucrează mai rău ca românii, dar sunt plătiții cu o mie de euro net pe lună. De ce ?!

Bilanțul politicului romanesc la această ora constă în dezbinarea poporului Român, tăierea pădurilor românești, vinderea aurului, gazelor din Marea Neagră, energia, pământurile, apa, sarea etc. pe nimic la străini.

Unii conducători

Au sabotat Parlamentul, au încălcat Constituția țării, sunt complici la multe nelegiuiri în țara asta, încearcă, mai nou, dezbinarea poporului roman, manipularea, înscenarea unor lucruri despre care mulți nici n-au auzit, pentru reglarea unor conturi între ei. A trebuit să-și pună un Guvern intitulat tehnocrat, care nu a făcut nimic, iar cei de atunci se strecoară acum să vină iarăși la putere. Răul făcut României de acești oameni este greu de reparat. Pe ei îi interesează scaunul de comandă, minciuna,  luxul, câștigul exorbitant și manipularea fraierilor.

Petre Țuțea avea dreptate când spunea că a făcut zeci de ani de pușcărie pentru un popor de idioți, care ascultă de străini și-și omoară conducătorii patrioți români.

„Diasporenilor”, voi care trăiți în Occident, și nu numai voi, știți că după 1989 la conducerea României nouăzeci la sută dintre conducători sunt ,, STRĂINI”, unii doar cu nume românesc? Unii au fost ajutați să ajungă în fruntea statului de cei din capitalele occidentale, Israel, SUA și alții.  Știți că RĂZBOIUL PSHIOTRONIC de manipularea MINȚII OAMENILOR este folosit la cele mai înalte cote ? Statele lumii dezvoltate cheltuiesc miliarde de dolari, euro, lire pentru așa ceva. Au mii de universități unde produc specialiști care reușesc cu succes să te facă să crezi minciuna în locul adevărului. De ce credeți ce spun propagandiștii mascați în șefi, „prieteni”, rubedenii, etc. fără a cerceta adevărul ?

Este recunoscută invidia românului pe roman, dar să-ți urăști semenii, să-ți urăști țara și să votezi oameni care nu au făcut nimic pentru tară, pe cei care nu au sânge românesc, unii chiar urăsc Romania, e prea de tot! M-am uitat cum însuși conducătorul din fruntea statului îndeamnă la ură și dezbinare, o parte din popor către cealaltă parte. Iar mulți, cu creierele spălate, mai și cred așa ceva. Indiferent ce partid ar fi la putere trebuie să construim, nu să dărâmăm o națiune.

Nu înțeleg de ce Diaspora trebuie să-mi aleagă mie conducătorul  și să hotărască destinul celor de acasă???

Dureros este că și cultele neoprotestante, care au conducerile în America, toate au primit indicații să voteze cu un candidat anume, un roman dovedit cu acte ca fiind incorect, dar nu se cercetează ADEVARUL. De ce?!

Sunt un intelectual pur sânge romanesc de peste 60 de ani și cu mulți nepoți, care greu se deșteaptă, în special cei care trăiesc în străinătate. Când le cer probe pentru afirmații, repetă lozincile mincinoase ale manipulatorilor. Chiar am ajuns atât de îndobitociți, cum striga un ROM românilor: sunteți NIȘTE PROȘTI, degeaba cântați imnul ” Deșteaptă-te Române “, că se vede că tot proști rămâneți. Noi furăm și trăim mai bine decât voi, romanii. Cu cât ești mai cinstit, cu atât ești văzut mai naiv.

De ce nu vedeți că UE și America vor altceva ?!

Ei vor să fim sub conducerea lor, ca ei să poată face și lua ce vor din acest pământ al României, jefuirea ei de bogății. Falimentează patronii romani, îi baga la pușcărie, pentru că tot ce este românesc trebuie DISTRUS ?

Cei care nu credeți cele spuse, lăsați-le copiilor voștri, care sigur o să-mi dea DREPTATE. O să fie prea târziu! Dacă vă doare de țara voastră, informați-vă de la românii patrioți adevărați, și pe urmă votați! De ce trebuie să stăm la mâna unora și a altora ? Înțeleg Diaspora, dar trebuie și ei să ne înțeleagă pe noi, cei de aici din țară. Ei nu știu cu adevărat ce este în țara lor. Unii sunt plecați de zeci de ani de zile, li s-au născut copiii acolo, iar alții nici limba româna nu o știu, dar ei votează doar ce aud din acele manipulări oribile. De ce trebuie ca cei care sunt aleși și trimiși în fruntea statului să facă jocurile celor din străinătate și să se folosească de acești oameni din Diaspora? La noi, văd că cei care ,,trebuie “să câștige calcă peste cadavre, nu respectă reguli, legi, numai ca lor să le fie bine. Poporul român are nevoie de liniște, iubire, dar, din păcate, găsește doar ură, dezbinare, care nu duc decât la anarhie.

Dar sperăm că acum va curge lapte și miere și totul va fi excelent, iar politicienii vor veghea să nu se mai fure în această țară.

 Al dumneavoastră același Prof Ioan Romeo Mânzală

Partajează această știre

This Post Has 3 Comments

  1. Voicu Sinodie

    Dl profesor, cu tot respectu, dar aveti o viziune de kkt! Ati fi bun la invatamant politic, asa cum se facea pe vremea lui Ceausescu! Imi pare rau!

  2. Mihai

    Trist dar adevarat Domnule Profesor. Estet, de fapt, vechea poveste a romanilor, parca mai actuala decat oricand….
    Muntii nostri aur poarta, noi….

  3. Mihai

    Trist dar adevarat Domnule Profesor. Este, de fapt, vechea poveste a romanilor, parca mai actuala decat oricand….
    Muntii nostri aur poarta, noi….

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate