.

OPINII: Despre escroci sentimentali şi politicieni

,,Românilor, nu vă mai alegeți conducătorii care nu-și iubesc țara.”
Petre Țuțea

Trecem rapid și direct la subiect. În multe relații, există și escroci sentimentali. Așa cum există și politicieni sentimentali în relațiile dintre ei și partidele lor. Genul ăla de personaj care vrea să pară ceea ce nu este și să facă ceea ce nu poate. Așa este în politică, par ceea ce nu sunt și fac ceea ce nu gândesc și nu pot.
Un așa-zis „escroc” e foarte carismatic la începutul unei relații. Când te înscrii s-au aderi la un partid (mai nou așa se spune), încerci să pari mai ,,carismatic”, pentru a fi agreat și să-ți poți atinge scopul. Poți crede că e un adevărat „macho”: inteligent, atent, face o impresie plăcută, oferă motive de încredere și se bucură de mare succes la femei. Același lucru se întâmplă și cu un politician, care are o impresie foarte bună despre el, dar asta o crede doar el, nu și ceilalți. S-ar părea că e întruchiparea perfecțiunii. Politicianul are impresia că numai el hotărăște, ca și cum s-ar fi născut de mic să ajungă în politică. Atunci, unde e lipsa lui ca om, dacă el este perfect, dar repet, doar din punctul lui de vedere?! El știe tot, face tot, respiră tot, dar gândește cu spatele. Atunci unde este lipsa?
În suflet există o lipsă. Mai exact, în absența acestuia. Asta înseamnă că nu există simț omenesc și emoții. Există doar interese, atunci când escrocul mimează intențiile și emoțiile. O emoție adevărată este simțul ”animalului înfometat”, care-l provoacă să obțină ceea ce dorește.
Comparați dumneavoastră și cu un politician, să vedeți cum este. Toată viața lui se rotește în jurul unui scop: căutarea de noi jertfe și de noi avantaje.
Escrocul, indiferent ce calități ar avea, minte. Politicianul minte cam 80% din timpul lui, iar în campania electorală, 110% ! O face atât de bine, și escrocul și politicianul, încât cu greu îți poți da seama de asta. Mai mult, mereu îl face pe cel de alături să se simtă vinovat de asta. Chiar vinovat că l-a și ales. De altfel, simțul vinovăției e absent în totalitate.
Manipulând, ,,iubărețul” o provoacă pe femeia cu care e în relație să se simtă vinovată de tot: „Mă mai IUBEȘTI” ? Tu m-ai provocat să zic asta.” Politicianul procedează la fel cu alegătorul ,,tu m-ai ales”, dar știi că nu sunt lăsat să fac treabă de x sau y. Totdeauna politicianul are răspunsul, aruncând mizeria în ograda altuia. Dar cel care suferă este alegătorul. Escrocul sentimental este cel mai bun manipulator.
El poate simula orice-i trece prin cap, inclusiv emoții false: „Sunt atât de dezamăgit în viața și căsnicia asta”. „Nimeni nu mă înțe­lege”. “Atât îmi doresc, un copil .” De asta atât de multe “jertfe” se îndrăgostesc de el. Cert este că în spatele acestor destăinuiri, nu găsești un strop de sinceritate.

Manipularea este știința politicului
Politicianul minte cu o nonșalanță, de crede și el și neamurile lui, în frunte cu alegătorii, ceea ce spune. Suge profituri de la toți și toate, minte pe toată lumea, se milogește, umilește, înjosește, orice numai să ajungă acolo. Trece și peste cadavre, nu mai are mamă, tată, familie, calcă peste toți.
Escrocul nu regretă nimic, nici chiar într-o căsnicie s-au relație. El mereu dă vina pe alții și aruncă vorbe grele la toți din jur, inclusiv de la fosta la actuala. Politicianul nu regretă că a nenorocit o țară, oameni, sau că, din cauza lui, au murit oameni. El nu regretă nimic, lui să-i fie bine. Are scuze în orice moment, dând vina pe PSD și Dragnea… sacii de box ai Opoziției, Președintelui. O să vedem mai târziu cine are dreptate. Am înțeles că acum de Paști vor să jertfească pe o doamnă de la Sibiu (tunsă scurt). Pe doamna o trimit la blocuri, la micuții lăsați singuri în apartamente, iar pe doamna de la putere, să meargă în vizită la copiii de clasa întâi, să învețe alfabetul cu ei. Offf doamnele!!!
Nu mă pot depărta de frumoasa asemănare între oameni. Responsabilitatea pen­tru escroc este o pro­blemă de care vrea să scape cât mai repede. Atunci când în relație apare un moment responsabil (ea a rămas însărcinată, e grav bolnavă), acesta vrea să rupă relația, acuzând. Înscenează fel de fel de lucruri sau idei năstrușnice. Așa și politicianul, când ajunge la greu și nu mai poate fura și controla, scoate lumea în stradă, că tot nu pățește nimic. Nu exista legi pentru ei! Și, chiar dacă ar fi, nu le respectă nimeni, nici cei care ar trebui să le apere.
Să ai ca femeie o relație normală cu un escroc, nu se poate. Niciodată el nu poate să fie om. Nu poate nici să mențină și să dezvolte această relație. Nici partidele între ele nu sunt într-o relație normală, decât cum să se fure unii pe alții, și toți din banul public. Pentru că, ele încasează de la fraieri, lună de lună, sume colosale de bani. Fac ce vor cu banul public, nu-i întreabă nimeni nimic, se războiesc doar pe interese personale.

Suntem “Țara lu’ Papură Vouă “!
Facem tot ce vrea fizicul nostru, că și așa nu mai răspunde nimeni de nimic. Pe cine mai interesează această țară? Îmi place de Rareș Bogdan ce debitează, oare suntem nebuni după putere și bani? În PNL și PSD peste 80% sunt plătiți din banul public ? Care este diferența între unii și alții? Niciuna, rodul se vede acum, după 30 ani: DISTRUGEREA ȚĂRII !! Nu pot să mă depărtez de subiect.
Escrocul sentimental e omul-cuvânt și nicidecum omul-faptă. El mereu spune: „Sunt omul model, te poți baza pe mine” Cum trebuie să ajute, apar alte planuri. Iar dacă și ajută, îți va aminti despre asta mult timp. Politicianul este la fel, niciodată nu te poți baza pe el sau pe ei. Nu au cuvânt și nicidecum faptă.
Foarte rar escrocii întemeiază familii și fac copii. Însă nu spera să găsești, în această familie, fericire. Vor fi mereu certuri, supărări, trădări și câteva destine distruse. În politică sunt trădări, supărări, certuri zilnice. Dife­rența este că aici fac copii și soția, dar și cele două-trei amante de politician. Și, s-a întâmplat ca o amantă să nască și tripleți. Iar progeniturile, vin apoi în locul lor și fac politică. Unde să meargă, dacă mulți sunt analfabeți?!
De cele mai multe ori, escrocii se întorc la relațiile din care au plecat. O fac pentru a verifica dacă încă mai ești jertfa lui s-au dacă mai au ceva avantaj financiar. Atunci, cel mai bine e să te gândești de ce totuși ai fost în relație cu el și de ce v-ați despărțit.
Mulți din politicieni se întorc când mai este ceva de supt, sau când ajung la pu­tere în partidele de unde au plecat, ca și escrocii.

Oamenii se schimbă, dar escrocii și politicienii nu
Ai putea spune că oamenii se schimbă. Corect, oamenii se schimbă, dar escrocii și politicienii nu. Pentru că, un escroc nu dorește și nu vede un motiv solid să se schimbe. Oamenii se schimbă, dar politicienii noștri BA! Dacă se schimbă, ei de unde și cum mai fură, nu mai au motiv.
Cel mai important sfat din acest articol este să alegi corect. Ca și un sfat pentru alegător. Să alegi corect, dacă ai pe cine, dar să nu stai acasă, mergi la vot.
,,Votul tău contează, nu strada, la mitinguri. Pentru că, nu toți bărbații sunt escroci, ca și politicienii, nu toți sunt hoți, dar procentul este mic, cam15%. Există bărbați corecți, bărbați buni, responsabili, care pot oferi încredere și stabilitate ca și unii dintre politicieni. Trebuie doar să fii pe potrivirea lor, iar în politică să fii pe placul lor.
Trebuie doar să iubești pe măsură, și să-ți placă să faci politică, tot pe măsură. Dar, dincolo de toate, ferește-te de escroci “, dar și de ,,politicieni”.
Cititorule impresia ta contează !Te rog sa faci diferența !!!!!!
,,Geniul este văr primar cu idiotul”.
Petre Țuțea

Al dumneavoastră același
Prof.Ioan Romeo Mânzală

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate