.

OPINII: Metastaza produsă de o boală incurabilă şi netratabilă: ,,idioţenia”

,,Națiunea noastră se transformă într-o națiune de idi­oți” – Neil de Grasse Tyson

Această boală s-a răspândit peste tot, ca o metastază. Nu mai conștientizăm nimic: cine suntem, unde mergem, ce fa­cem, ce alegem. De dimineața până seara, am devenit ,,sclavii banilor”. Oamenii nu au în cap decât sex și bani. Și, atunci când ne conduc: lăcomia, minciuna, îmbogățirea rapidă și banii, nu putem spune decât că suferim de idioțenie.
Iată ce spunea Petre Țuțea, unul dintre oamenii cei mai înțelepți ai acestei nații: ,,Un tâmpit mai mare ca mine nu există. Să faci 13 ani de temniță pentru un popor de idioți. De asta, numai eu am fost în stare”.
Dacă aș vrea să fiu sarcastic, aș spune: stai blând, Petre Țuțea, a mai fost unul, Corneliu Coposu, care a stat în închisoare 17 ani, pentru același popor de idioți! Dar câți n-au mai fost? Și totuși, idioțenia n-a dispărut, pentru că o avem în genă. Asemeni produsului unui incest, care, spun cer­cetătorii, ori devine geniu, ori idiot. Doar că noi le avem pe amândouă: suntem un popor de geniu, dar și de idioți! La noi, prostituatele au ajuns mari vedete în televiziuni, în presă și în viața publică. Nu pot da nume, dar atâta sunt de analfabete unele dintre ele, încât nu știu să scrie, dar să mai și citească o carte. Ne-am emancipat de nu mai știm diferența dintre un om cult și un incult.

Poporul nostru iubește inculții și incultura
Stăteam la Vama Nădlag, la o coadă de 6 km. Venea acasă o parte din așa-zisa „diasporă”. În diaspora reală sunt, cu forme legale, aproximativ 250.000 de români. Ceilalți, de aproximativ patru milioane, sunt fără forme legale. Dar nici în filmele cu sălbatici nu am văzut asemenea comportament. Muzică dată la maxim, înjurături, vorbe pe care nici vocabularul nu le mai acceptă, oameni needucați. Majoritatea aveau numere de Anglia, Italia, Franța și Spania. Trebuie reglementat ceva și cu diaspora, nu se mai poate merge la infinit așa! Numai și numai pentru voturi ! Pe ei, politicienii îi ajută doar cu sfaturi. Dacă asemenea oameni votează destinul nostru, chiar că suntem un popor de idioți! Acești oameni sunt doar o masă de manevră, care poate fi manipulată foarte ușor de occidentali și acoliții lor din România.
Cum este posibil ca astfel de oameni să hotărască destinul copilului meu și al dumneavoastră?!
Politicienii noștri, ca să rămână pe scaune, calcă peste cadavre, vând țara pentru interese personale. Nu spun că toată diasporă este așa. Oamenii serioși nu se lăsă manipulați și nu se comportă ca niște huligani. Au fost civilizați aici, așa vor fi și în străinătate. Nu ne trebuie probe, avem zi de zi probe concludente.

Ne îndreptăm spre idioțenie
Această boală este prezentă în toate păturile sociale din România. Vă mai dau un exemplu concret. O “doamnă”, președinte a ICCJ, spunea: ,,plec atunci când vreau eu și stau cât vreau eu”. Justiția a ajuns la mâna acestor oameni, nu spre binele nostru, ci spre binele lor. Fac ce vor și încasează salarii cât vor. Atunci, ne mai mirăm de ce nu se face dreptate. Mergeam cu mașina la mine în oraș. Pe o trecere de pietoni, un tip, în jur de 20-25, ani cu două sticle de Cola în mână, se oprește în mijlocul străzii și bea liniștit dintr-o sticlă. Ne privește, apoi bea, lejer, și din a doua. Se adunaseră, de o parte și de alta, în jur de 14-15 mașini, dar el nu avea nicio treabă. A plecat doar atunci când a vrut el, și a stat cât a vrut. Și, atunci care este dife­rența între acest tip și doamna președinte? Diferența există: doamna încasează bani de la Statul Român cât vrea ea, nu cât trebuie. Mai schimbă și haina cu un înalt demnitar, mai primește și pensie specială. Tipul de pe trecerea de pietoni nu este plătit de statul roman, dar a vrut el să-și arate mușchii, ca și doamna de la CSM. Adică, fac ce vor, indiferent de poziția socială. Și unul și celălalt ne-au dat o lecție de caracter.
Nu ne mai miră nimic !
Să trecem la lucruri mult mai serioase, unde descoperim idioți la orice pas. Dacă, acum vreo zece ani, consideram o ofensă la adresa românilor astfel de afirmații (cum a fost, de exemplu, Patapievici și alții ca el, care spuneau că fac ”pișu pe acest popor idiot”), iată că azi am ajuns să le accept.
Pentru că, asistăm la jefuirea propriei țări de către „reprezentanții poporului” de mai bine de trei decenii, după principiul „hai să ne furăm căciula” – la care poporul privește ca prostu-n târg. Și, cu toate astea, alege aceiași reprezentanți, la fiecare patru ani. Acceptă să voteze, cu entuziasm, europarlamentarii trimiși la îmbogățire, în UE, stabiliți de partide, în jocul lor de interese și recompense personale față de șefi. Sunt indiferenți față de crimele unei justiții aservite, care execută dosare și condamnă oameni nevinovați, după cum primesc ordin, la lipsa de atitudine față de nepotismul și curvăsăria practicată pe față, de niște jigodii de politicieni, care sfidează orice bun simț, angajându-și ”cop­chiii” și secretarele pe funcții de consilieri, pe la cabinete parlamentare, ministeriale, ambasade, reprezentanțe și pe la Bruxelles, unde ”taie frunze la câini”. Acceptă atitudinea de spectator umilit la toate „descălecările” grupu­rilor de debili care se autonumesc, cu emfază, „diaspora”, și care ne-au lăsat să ne spălăm pe cap cu o greață ca președinți, în timp ce ei își duc viața pe alte meleaguri.

Referitor la justiție
În ultimul timp, Klaus Iohannis (în sfârșit), Ministrul Justiției, Ana Bircheal, Lia Savonea – președinte CSM , Dana Gârbovan și mulți alții au recunoscut că sunt probleme mari în funcționarea și deciziile justiției. Și, revenind la cele spuse mai sus, observăm că toți care au trecut pe la putere, erau plini de ,,bube” în cap.
Că fostul președinte a fost (și este) securistul Petrov, cu documente; că fostul premier, Radu Vasile, era informator al Securității, după cum a mărturisit el însuși; că un alt fost premier, fiu de kaghebist recunoscut, a pus bazele desființării României, lucru confirmat de realitate; că alt fost premier a lucrat pentru Securitate ca „personal militar civil”, o spun documentele și istoricii; că încă un fost premier, de scurtă durată ca premier, dar de nemaiîntâlnit de lungă durată ca guvernator, a fost turnător la Securitate sub numele de „Manole” – o spune CNSAS; că altă fostă pacoste de premier băsist, în trecut CC al UTC, a colaborat strâns cu Securitatea de după 89; că, încă o catastrofă de fost premier, Victoraș, s-a „pisicit” puțin cu noua Securitate, după cum susține mafalda-președinte-știe-tot Petrov, unde, la Bru­xelles s-a găsit un loc călduț, pe măsură, pentru amândoi.
Oare nu cumva cei care fac rău acestei țări au locuri călduțe, asigurate în Occident, iar cei care fac bine, au locuri ,,călduțe” la Rahova?! Dacă este așa, înseamnă că noi nu mai existăm ca nație. Suntem o colonie, așa cum se discută pe la conțuri, și ar fi păcat!
Biografia năclăită de zoaiele turnătoriei și misiunilor aco­pe­rite, în care se scaldă sute și sute de nume, care au deținut și încă dețin poziții majore în structurile de putere ale ultimilor 30 de ani, din care răzbate duhoarea vechii și noii Securități, constituie un paradox inexplicabil pentru români! Adevărul este împărțit în două: adevărul globaliștilor-progresiști și adevărul oamenilor simpli, dar creduli.
Dacă ar avea măcar pete de inteligență pe creier, românii ar proceda la un troc; în măsura în care boala nu-i vindecabilă, măcar s-o facem suportabilă. Dar românul este obișnuit cu jugul. Poporul de inconștienți sare zglobiu la vot și-i susține, cu dragoste patriotică, pe acești șmenari, de fiecare dată când leprele astea scot pe ochi lacrimi de crocodil. Câte dovezi clare, evidente, mai sunt necesare pentru a recunoaște că suntem un popor de idioți?
Românii sunt mereu mândri că sunt români, că fac parte din tabere de prostit idioți, numite pesediști, liberali, useriști sau pemepiști; idiotul de rând se bucură că și-a trimis să-l reprezinte în parlament același om mizerabil, care l-a înșelat și i-a făcut viața grea; idiotul român se bucură că au ajuns la UE, prin votul lui, niște „abonați” la traiul de lux, fără să aibă niciun merit, în afara de susținerea din umbră a Serviciilor și lălăiala promisiunilor din campania de o lună, spunea un cunoscut analist drag sufletului meu, Dl Albert Toma. Dacă n-ar fi de plâns, aș râde ca prostul și aș spune că „Românii au talent”…
Ce este cu adevărat tragic pentru români, ca popor, este faptul că idioțenia nu se tratează! Dacă nu ne vom trezi la realitate, să știm să ne respectam pe noi, în primul rând, să ne autoeducăm, să iubim aproapele, să avem cultul familiei, atunci vom avea și conducători pe măsură. Trebuie să întărim și să respectăm Educația, Sănătatea, Justiția, Biserica, Organele Statului. Doar așa vom avea un popor civilizat și un Stat de Drept. Atâta timp cât pe noi ne controlează ,,BANII” și nu ,,VALORILE UMANE “, atunci suntem un popor de bezmetici.
Am ajuns să ne vindem va­lorile țării pentru bani, inclusiv copiii (vezi cazul Sorina) și a altor mii de copii vânduți. În astfel de condiții, pot recunoaște că ,,idioțenia “a devenit ,,metastază”. Tocmai de aceea, trebuie să ne reinventăm, să fim noi cu adevărat ! Dar până atunci, mai trece mult timp!
Voi încheia cu o frază înțeleaptă, care spune totul, a unui mare om de sport: ,,Nu gene­rațiile contează, ci educația”. Mircea Lucescu.
,,Sfârșitul lumii va fi o catastrofă, dacă selecția naturală va fi alterată până la punctul în care oamenii talentați vor fi copleșiți de idioți “

Al dumneavoastră același Prof .Ioan Romeo Mânzală

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate