.

OPINII: Naiv, Trădător sau Erou?

Cel mai oribil gest, când vezi pe cineva la necaz, indiferent care au fost cauzele, este să desfaci o sticlă de șampaniei și să te bucuri de răul celui căzut.

Prin acest gest, observi și caracterul acelui om, cu o minte nesăbuită, iar intelectul este de cea mai joasă speță în această cauză. Cineva spunea înainte de această măreață bucurie a unui individ, că este cea mai nemernică acțiune efectuată față de țara sa și semenii săi. Este fără nicio echivalență și fără nicio îndoială, trădarea.
Trădările au existat chiar și cu 2000 de ani în urmă, inclusiv pe vremea dacilor. Dar acum există ură combinată cu trădarea, în conducerea comunităților, în justiție, în mass media și în multe altele. Acolo, există ființe bolnave de lăcomie, care pentru a ajunge pe scaunele mult visate sau câștigarea unor funcții politice înalte, fac orice.
Calcă peste cadavre ca să ajungă sus, la putere, sau pentru a se menține în scaunul puterii. Puși pe o căpătuială rapidă, bani, case, fabrici, abatoare etc. inclusiv funcții politice înalte, și-au trădat țara și poporul din care fac parte, fără a se gândi la repercusiuni, nelegiuiri. Ei sunt fără scrupule și fără teama de a fi judecați, atât de justiția noastră, cât și de justiția divină pentru acțiunile lor, dacă sunt descoperite. Acțiunea trădării este luată ca o acțiune obișnuită în viața celor netrebnici.
De regulă, majoritatea acestor oameni (că numai oameni nu le poți spune trădătorilor), își asumă ris­cul de a fi descoperiți și trădează la vedere, tot ce prind. În speță, politicienii, pentru o funcție de rang înalt, apelează la fel de fel de tertipuri, care mai de care mai hazlii și mincinoase. Unii dintre ei sunt atât de versați, că plâng la comandă, râd la comandă, dar când ai picat în plasa lor, ești mâncat cu totul.
Mulți fiind persoane pu­blice, încearcă, prin toate mijloacele, să devină cât mai cunoscuți publicului larg, ca după aceea să poată mane­vra și să poată trăda în continuare fără rușine. Lumea îi cunoaște de pe vremea când nu erau trădători și erau niște oameni normali, care nu ieșeau în față, nu mergeau oriunde și cu oricine pentru a fi cunoscuți. De când se comportau ca niște oameni normali, apărând domnia legii.
Dar, dintr-o dată, ei devin susținătorii și apărătorii statului paralel, care ați văzut cât rău a făcut oamenilor. Și atunci, toată lumea își dă seama că ei și-au trădat principiile pe care le apărau înainte cu cerbicie, dar și comunitatea din care fac parte. Și asta doar pentru a-și potoli lăcomia de ființă josnică și fără onoare. Cam așa suntem noi, în zilele noastre, plini de ură, trădători, infatuați
Oameni care, dacă plecăm pe un drum, nu știm unde mergem ca destinație și nici nu știm un lucru elementar: de a ne ține prietenii cât mai aproape. Dar, pe lângă aceste ființe trădătoare, pe față,
există o categorie de trădători în afaceri și politică. Ei fac parte dintr-o altă categorie de ființe, care, după părerea lor, o părere decodată, simplistă și nerațională, care cred că nu vor fi descoperiți niciodată, chiar dacă își trădează țara și semenii prin metode specifice, învățate de mulți, înainte de 1989.
Practici mascate, purtate către cei trădați în așa fel încât să pară a fi dictate de realitate și crezând că, dacă ei sunt doar o verigă în lanțul trădării, nu vor fi descoperiți. Aceste trădări le preiau co­piii lor, dacă au copii, că unii nu au, dar au mașini, case luate cu japca etc.
Exemplele și numele lor, care au început să-mi fie lehamite numai atunci când le pronunț, le văd în fiecare zi. Acestea, împreună cu cei de afară, sunt trădătorii meleagului numit România.

Ei au fost și vor fi mereu
Octavian Paler spunea despre trădători că ei au fost și sunt la ordinea zilei, în toate sectoarele în care pâinea și cuțitul este la dispoziția celor tentați de lăcomie, josnicie și a lipsei de onoare. Ei trădează fără pic de jenă și obraz tot ce-i omenesc în comunitatea din care fac parte. Și, pe deasupra, se și erijează în diriguitorii democrației, cu care nu au vreo tangență, fiindcă pentru ei doar banul contează, omenia nu are valoare.
Victimele trădătorilor câș­tigă definitiv respectul meu și al oamenilor, în general. Eu nu spun că victimele, unele dintre ele, nu au vina lor, dar să te bucuri de un om căzut, înseamnă să fii cretin să-l mai lovești. Eu respect oamenii care luptă pentru binele românilor, pentru bunăstarea lor, a veniturilor lor, respectarea legilor de către toată lumea, iar legile sa nu fie valabile numai pentru alții. Pentru mine Victimele devin ,,eroi”, iar trădătorii persoane execrabile, dezumanizate și fără simțuri umane.
Am răsfoit ,,Selecția Inversării”, tactici folosite în special de unitățile de forță începând din 1944, conti­nuând în 1989 și chiar în zilele noastre. ,,Ţine minte !! Să știi să ții sub control oamenii inteligenți, trebuie obligatoriu să-i ții în sărăcie.

Promovează în funcții cheie numai mediocrii și proștii
Ei își vor da viața să-ți apere ideile și averile și te vor lauda tot timpul. Adică, promovarea nonvalorilor în detrimentul valorilor. Nonvalorile le ții sub control permanent, valorile sunt greu de controlat. Despre ce în­seam­nă caracter și politică românească în 2019, un tânăr politician spunea în noiembrie 2018, pe când nu era înregimentat în niciun partid politic: cu cât ești mai prost, mai imoral, mai lingușitor, mai grobian, mai ticălos, mai curvă și, obligatoriu corupt, ai șansa să devii ,,POLITICIAN DE TOP”! Aceste cuvinte au devenit realitate acum la alegerile europarlamentare spuse chiar de către distinsul politician. Aici suntem, eu personal am votat cu acest politician, pentru curajul lui de a spune lucrurilor pe nume. Aici sun­tem!
Asta este România. Mulți nu știu ce au votat, nimeni nu a explicat nimic la nimeni. Aș putea să scriu un roman pe această temă, însă mă opresc aici. A început și copilul de la țară să înțeleagă cine sunt trădătorii, de ce se desfac șampanii și de ce nu mai avem nimic nici de spus, nici de ales. Las la cheremul conștiinței cititorului de a discerne cine sunt trădătorii României, a poporului ro­mân, cât și verigile din lanțul trădării, care se afișează zilnic în mersul spre nicăieri, doar pentru a-și îndestula lăcomia.
Dumnezeu va judeca pe toata lumea, acolo este și va fi adevărata justiție! Doar cea divină. Ce văd eu la aceasta oră în România că se întâmplă în sfera politică, mă felicit singur că nu sunt membru a unui partid politic, ca să văd atâta ură, impertinență, pros­tie și minciună, dar mai ales trădare. Așa cum spunea tânărul politician că ,,poli­tica este o curvă.
“Oare o fi avut dreptate? El nu a avut, că a ales această carieră! Noi vom vedea, depinde ce introducem în urnă și ce apare electronic!!!!??? ,,Nu există trădare mai mare decât trădarea față de tine însuți “William Shakespeare.

Al dumneavoastră același Prof Ioan Romeo Mânzală

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate