.

OPINII: România, cu capitala la Caracal!

Haosul produs de instituțiile statului au dus țara în pragul unui dezastru. Iar noi, nu vedem decât lupta politică. Nu vedem incapacitatea și incompetența statului, într-o lume plină de ură manipulare și hoție. Iar țara este asemuită  cu o gară, lăsată de B-B (Băsescu-Boc) în paragină.

,,Într-un colț întunecat  de lume, o fată neasemuit de frumoasă, e răpită, violată, tranșată, arsă. O CHEAMĂ ROMÂNIA !”

Nu am dorit niciodată să scriu un articol cu asemenea cuvinte. Nu credeam că voi ajunge să le spun vreodată. Vor fi puține cuvinte, care spun mult, mult prea mult. Hoția. Îngâmfarea. Goana după bani, funcții, viață de lux, lupta pentru putere, manipularea au dus la incapacitatea politicului, de sus până jos, și implicit, la incapacitatea statului de drept. Diso­luția statului este atunci când statul nu mai poate să garanteze siguranța cetățea­nului. De la acest fenomen pleacă.
S-a ajuns până acolo încât, unii procurori fac ce vor în România. Foarte bine, dar
s-a întrebat cineva dacă, unii dintre ei sunt în stare să fie procurori? Pentru că, foarte mulți dintre ei nu știu meserie, foarte mulți nu res­pectă legea. Cum să fii procuror sau judecător și să susții #rezist? Nu ești plătit de #rezist. Ești plătit de poporul român!

Metastaza a umplut tot statul român

Cine să mai respecte legea? De fapt, nici alții, mai mari, nu o respectă. De câte ori nu s-a încălcat Constituția și nimeni nu a făcut nimic? Din contră, au aplaudat spunând că bine fac! Cazul Sorina a plecat tot de la o procuroare, care trăgea de ea ca de animale, iar CSM a scos acest caz ,,basma curată”.
Fetele, Luiza și Alexandra de la Caracal, tot din cauza unor procurori iresponsabili, inumani, fără suflet, care știu doar să semene teroare, au ajuns să fie omorâte. Ei au prins putere fiind apărați de politicienii cu dosare penale, corupți, proprietari de case etc. De câte ori se discuta des­pre ,,răspunderea magistratului”, opoziția, Preșe­din­tele și grupul#rezist luau foc.
Domnilor, vreți ca această țară sa fie condusă de interlopi, #rezist, Sandi, Mălin, Ceauşescu, Polițanu și alţii? Ați văzut unde a dus să susții acest#rezist? Președintele face doar declarații politice, guvernul PSD nu știe nimic. Mi-ar fi plăcut să-l aud pe Omul Klaus Iohannis, dar când nu ai copii, cum să simți durerea, când ai adunat atâta ură. Alții au jucat pe mână cu puterile străine și ajung mari șefi în UE. Că aici au făcut praf justiția. Uitați-vă cine a dus această țară în pragul răzmeriței, în afară de poli­tic. Foarte slabe organele statului! S-a ales praful!
STS nu a identificat locul groazei. Cum nici avionul căzut în Apuseni nu a fost identificat. Cum să identifice, că doar nu erau alegeri europarlamentare sau prezidențiale! Îmi este groază ce se întâmplă în țara asta – jaf la drumul mare!

Statul român, datorită unor incapabili, a murit!
Să nu uităm că acești oameni sunt plătiți cu bani grei. Au găsit un ,”țap ispășitor ” pe care l-au demis rapid, chestorul Ioan Buda. Omul ăsta nu avea nicio treabă cu demiterea. Sunt alții care trebuie să plece urgent. Dar mâine-poimâine o sa fie promovați pe la Bruxelles, la cine știe ce Parchet European (ideea Monicăi Macovei). Cred că râd și curcile de noi.
Citeam oficial și ascultam Europa Liberă, că o judecătoare de la CSM a câștigat anul trecut, că doarme în localitatea Roșu, la 10 km de București, incredibila sumă de 124.000 lei numai diurnă, iar acum venitul pe un an depășește 473.000 lei. Domnilor, suntem nebuni, în ce țară trăim?! Salarii exorbitante au, pensii speciale au, diurne speciale au, sporuri astronomice au! Acești oameni pe cine reprezintă?!
Copilele acestea au murit cu acești oameni la poartă, neapărate de nimeni. Faceți-vă treaba așa cum o cere legea, nu cum o cer corupții din conducere, cocoțați în scaune. Trăim într-o țară bolnavă, cu oameni bolnavi, unde predomină hoții, care se apără unii pe alții. Au reușit să corupă și să ma­nipuleze până și Biserica!

Corupția naște ură, minciună, manipulare, crimă, viol
Corupția la noi, în mare parte, vine și din vest, de la dragii noștri occidentali. Ministrul Finanțelor declara public că UE este frumoasă declarativ, dar fiecare stat își cunoaște interesul. Apropo de viol, aflam de la DIICOT că acest criminal din Caracal vindea fete tinere pentru sex soldaților americani de la Deveselu. Aici suntem în statul lui ,,Faliment” și țara lui Papură Vodă. Ce pretenții mai avem noi?
Mereu am mers pe principiul că lumea asta este mult prea rea, ca să ajung să fiu şi eu unul dintre acele persoane care se “murdă­resc” cu minciuni şi false sentimente. Viața pentru mine a însemnat mereu speranță în oameni, iertare şi mers mai departe.
Problema mare este că, de cele mai multe ori, alegând să fii cel diferit, să spunem cel care încă mai crede, cel care lasă de la el, cel care se lasă pe el pentru binele celor la care ține, pentru binele celor din jurul lui, când vrei să împarți sinceritate și speranță, ești, la propriu, luat de prost.

Nu știm să discernem răul de bine !
Eram în București sâmbătă și am mers în fața MAI să văd demonstrația oamenilor de ,,bine”, în memoria Alexandrei și Luizei. Cine erau demonstranții? Grupul #rezist cu celebrul Mălin Bot și ceilalți. Strigau sloganuri politice în aceste momente grele pentru noi și pentru țară. Și atunci am realizat că noi nu suntem sănătoși la cap, că nu știm sa discernem răul de bine și atunci, nu mă mai miră nimic ca suntem aici.
Codurile penale sunt făcute prost și foarte prost, de Predoiu, Bica, Ponta etc. Legile sunt facultative, iar ca judecător și chiar noi, oamenii de rând, ne lăsam pradă, emoțiilor, sentimen­telor și altor factori. Am constatat că relele din justiție au fost făcute pe timpul Dnei Prună, ca și multe întâmplate la Ministerul de Interne, de pe vremea dlui Tudorache.
Mă uit la Dl Orban, Cioloș cât se agită, dar nu știu de ce. Cred că sunt conștienți că acest stat nu este creat numai de PSD, ci de toate partidele existente în România, care s-au gândit numai la voturi și viață de lux, nu la românul de rând. Asta trebuie să știe și Dl Iohannis, că statul nu este Guvernul și PSD. Șeful statului este Președintele. Dar să nu uităm că aceste nenorociri au început de pe vremea tandemului Băsescu-Boc. Un tandem sinistru.
Păcat că Iohannis a continuat cu aceeași răutate învăță­min­tele și sfaturile lui Băsescu, care acum ne râde în nas de la Bruxelles, și ne dă sfaturi. Poate acum vede ce a creat și dezastrul lăsat în urma lui. Și, probabil, va citi ce spun publicațiile BBC, Reuters, NY Times și altele, care reflectă ce stat avem în România.
Am avut încredere în oameni, dar vine acea nenoro­cită zi, în care, acei prieteni, acea lume, acele principii de care ție ți-a păsat, te lovesc drept în nas. Este peste pu­terea lor să înțeleagă cum ai putut să le acorzi atâta încredere. Am crezut că toți sunt ca mine: patrioți, oameni care își iubesc tara, oameni care reprezintă po­po­­rul român, dar m-am înșelat. Am mers la vot ca să aleg oameni incapabili de a conduce o țară, care au făcut ca statul să ajungă incapabil. Oameni care nu vor decât huzur, lux și sume exorbitante de bani. Nici ei nu mai știu pe ce să mai ceara diurne, sporuri, etc. (îmi este lehamite să mai pronunț) .
Dar trenul a plecat, iar gara a fost părăsită! Alt tren nu va mai veni. Gara a rămas pustiită, fără impiegat de mișcare, fără personal. A rămas o clădire pustie, dărăpănată, că așa a știut Băsescu să lase majoritatea gărilor din România. Așa a lăsat și statul, așa a lăsat țara fără nimic, aproape fără viață. Mâine trenul nu mai trece pe aici, iar mahării hoțiilor stau la Bruxelles, trimiși de partide, în loc să răspundă de ce au făcut în Romania.

Sunt un om simplu, într-o lume complicată
Am învăţat să iubesc şi am trecut de la iubire la ură şi înapoi la iubire. Am învăţat să trăiesc, să nu renunţ niciodată la mine şi să cred în oameni, indiferent cât de rănit am fost de unii dintre ei. Cred cu tărie că niciodată nu e prea târziu să o iei de la capăt şi că nimeni nu apare în viața noastră întâmplător, fiecare om fiind o lecție! Dar am rămas în gară singur, realizând că gara este părăsită, dărăpănată, iar trenul nu mai vine, deoarece hoții din capul ,,satului “au furat și linia. M-am întors la șosea să aștept o ocazie. Nu am mai rămas cu nimic, decât cu o hârtie prăfuita și un pix. Aștept alegerile viitoare ca STS să-și facă treaba, (la Caracal a rămas repetent).
Drum lin, printre stele, Alexandra, Luiza, că statul doarme! Iar acolo, vă veţi întâlni cu fiul meu, Cătălin, care, la 31 de ani, a murit cu zile, tot din cauza incapa­cității acestui stat (sistem)!!! Ei când vor fi vinovați de ce fac?! Vor găsi iar câte un ,,găinar ” pe care să dea vina?!
Aici am rămas noi, părinții îndurerați, mințiți și ma­nipulați….

Al dumneavoastră același Prof Ioan Romeo Mânzală

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate