.

OPINII: Seriozitatea cu Politicul nu fac casă comună 

Românul serios este omul absolut și este un om sfânt pentru…ROMÂNIA. Românul serios este omul absolut și este un om sfânt pentru mine……

Românii serioși

N-au ieşit niciodată în stradă, să poarte pancarte scrise cu majuscule sau să scandeze lozinci cu rimă. Oamenii serioși n-au venit la Bucureşti cu trenul, să dea cu bâta-n cap cuiva. Românii-şi îngroapă în batiste legate la colţuri pensiile de ceapişti şi trăiesc din ce le dă Dumnezeu. Un fir de ceapă, o roşie, câteva ouă.

Romanii serioși nu  şi-au dărâmat cuptoarele din curte ca să-și cumpere pâine cu cocă cleioasă, de la buticul din centrul satului sau orașului. Pe ei nu-i invită nimeni la talk-show-uri, nici măcar în gradena cu public, să-i întrebe dacă mai trăiesc, dacă-i doare ceva, dacă au după ce să bea apă. Cine mai poate fi român serios? Poate doar țăranii, o parte din pensionari și câțiva de la orașe. Ţăranii români mai există doar în evidenţa populaţiei. În statistici, în barometre şi, o dată la patru ani, în calculele candidaţilor care împart găleţi brenduite, ulei şi zahăr votanţilor din mediul rural.

Ţăranii noştri apar la televizor în emisiunea  ,,Viața Satului “, la inundaţii, când cad casele din chirpici peste ei, sau de Paşte, să povestească, întru impresionarea telespectatorului de la oraş, cum se încondeiază ouăle. Ţăranii români, peste care au trecut secete, potopuri şi liote de guvernanţi, una mai lacomă şi mai incapabilă decât alta, abia se ţin pe picioare. Ţăranii noştri sunt românii nimănui.

Ţara începe de la țară

Aici ne sunt rădăcinile. Ca să smulgi un copac din pământ, îi tai rădăcinile. Îngenuncherea României a fost posibilă prin distrugerea, sistematică a satului românesc. Prin batjocorirea ţăranilor, care-şi muncesc astăzi pământul pe datorie şi din respect, fără să aibă vreo brumă de profit, prin umilirea celor care-şi vând laptele din bătătură cu 40 de bani, pentru ca noi să-l cumpărăm din supermarket la un preţ de zece ori mai mare, prin înjosirea celor care vin cu o legătură de pătrunjel la piaţă şi-s călcaţi în picioare de ţiganii afacerişti.

Avem 1,5 milioane de hectare de teren arabil necultivat… Ni s-au băgat pe gât şi le-am înghiţit, din ignoranţă şi din snobism, roşii de Turcia, cartofi din Italia, mere din Grecia, căpşuni din Spania, usturoi din China şi morcovi din toată Uniunea Europeană. Împingem, intraţi în transă, cărucioarele prin supermarketuri şi devenim consumatorii altora, fără să ne gândim la El. La ţăranul român care-şi vinde ouăle de găină la troc, pe o pereche de chiloţi, la El, care-şi arde pieile şi lâna tunsă de pe oaie, pentru că nimeni nu i le mai cumpără, la El, care moare încet şi singur, fără bani de îngropăciune. Măria Sa, ţăranul român, scuipat în obraz de ciocoii zilelor noastre, de boierii de la guvernare şi de orăşenii globalizaţi.”Tara începe cu cei de la țară” spunea Calin Georgescu și Chris Kyle, în țăranul serios este omul absolut. Dar bucuria mea cea mai mare este și va fi că de acum încolo, va curge lapte și miere, vom avea salarii și mai mari, pensii și mai mari, cum spunea Dl. Vâlceanu, deputat PNL de Gorj ( să vedeți cine este și ce afaceri face cu statul, împreună cu mama domniei sale).

De domnul Ludovic Orban ce să mai spun, că de atât entuziasm capul domniei sale se afla printre straturile atmosferice. Iar pe domul Președinte Iohannis nici costumele de haine nu-l mai încap, că a câștigat bătălia. M-aș bucura să vină premier unul mai bun decât Dăncilă. Să vină un român adevărat, un om pentru români. Dar, din păcate, din ce se vede la orizont, va veni un om pentru alții și interesele lor, nu pentru romani. Așa cum văd eu, noi toți romanii trebuie să jucăm cum spun cei din afară, nu după regulile și legile noastre. Nu am fost fan PSD niciodată, dar cum văd eu atâta bucurie, cred că vom păți mai rău decât a fost cu PSD. Dar, mă întorc la spusele lui Constantin Tănase: ,,Vin ai noștri,  pleacă ai noștri,  noi rămânem tot ca proștii ” . PNL- iștii au șansa de a arăta poporului ce pot, sau au șansa ca anul viitor să ducă PSD la 40-45%. Dl Iohannis este învingătorul, indiferent din ce poziție va fi. PSD, dacă nu va începe cu schimbările de la ,,șefii cei mari și vechi de la județe”, care s-au plictisit de atâta șefie și bogăție, de atâta infatuare de care dau dovadă, nu se va schimba nimic în partid. Doamna Dăncilă nu era bună nici de premier, nici de șef de partid și nici de candidat la președinți. Între electorat și șefii partidelor este o ruptură totală, inclusiv de percepție. Oricum, cu asemenea strategii, dirijate din afară, poporul roman va suferi și nu va avea nici un câștig real, indiferent cine va fi la putere. Pentru că de la București pleacă o singură lozincă ,,să ne mâncam unii pe alții”. Sa ajungi să spui, oră de oră, zi de zi că PSD este cel mai corupt partid, ciuma roșie etc. înseamnă că trebuie să mai treacă 50 de ani să învățam înțelesul unui singur cuvânt: DEMOCRAȚIE. Noi trebuie să învățăm, în primul rând, ce înseamnă adevărata democrație și nu globalizare. Unde sunt acei politicieni, romani adevărați,  patrioți adevărați care sunt cu românii și România ? Unde sunt adevărații români serioși? Unde sunt preoții, să coboare printre enoriași și să îndemne la înțelegere, la iubire, înțelepciune, rugăciune și pace. Politicienii, de la Președinte și până la cel mai mic membru de partid, dacă nu lasă ura, minciuna, ranchiuna, răutatea interioară, îmbogățirea rapidă, luxul exorbitant, turismul politic, trocurile politice, serviciile să se ocupe să apere țara, nu să-i apere și să numească anumiți politicieni, nu vom fi oameni puternici și serioși într-o țară puternică, în care să avem un cuvânt greu de spus, nu să ni se arate doar șepci, iar alții ne pun în brațe diferite datorii. Romanul nostru nu se mai simte puternic în țara lui. S-au înmulțit violurile, omorurile, tâlhăriile, iar drogați sunt peste tot. Dacă și elevii din școlile de politie au fost prinși consumând și vânzând droguri, atunci cine ne mai apără? Suntem ai nimănui, am devenit țara în care este posibil orice, tuturor nelegiuirilor.

De ce să ne conducă alții?

Când putem să ne conducem noi pe noi? Dar ne place să ștergem pantofii altora, ne place să ne vindem pe nimic, ne place unde suntem, că așa zicem noi că suntem în pas cu moda occidentală și americană, ne place și ne merităm soarta. Au reușit să ne dezbine ca nație, au reușit să ne cumpere ca să depindem de ei, au reușit să ne exploateze ca robii, au reușit să ne manipuleze cum vor ei, cu ajutorul complicilor din țară, așa zișii „români”. În acest moment, nici noi nu mai știm ce suntem, dar sperăm la timpuri mai bune pentru noi și copiii noștri, care, în acest moment, majoritatea dintre ei, plutesc. Trebuie o schimbare pe care noi, ca indivizi, să o simțim și să încercăm să ne schimbăm. Politicienii niciodată nu vor schimba nimic atâta timp cât ei sunt conduși și aleși din afară. Noi suntem doar păpușarii de serviciu, din patru în patru ani, sau din cinci în cinci ani. Dar acum, răul a plecat, corupții nu mai sunt la putere, analfabeții s-au retras.

Aștept să curgă lapte și miere în România!

Dar mă îndoiesc. Cu aceleași fețe, de 30 de ani, care, atunci când au mai fost la putere, au tăiat salarii și pensii și au furat tot ce se poate fura din Romania, mă îndoiesc că lupul moralist și-a schimbat părul. Iar Sică, pe când cânta la celebra ,,Moara Vlăsiei”, fiind foarte vesel cu celebra lui mandolină, a făcut un salt la Palatul Victoria. Mă îndoiesc că în Romania va curge altceva decât acuze și iar acuze. De aceasta dată, nu mai avem ce acuza decât măsuri radicale, așa cum aștept de la finanțistul Câțu să găsească metodele cele mai bune, iar la justiție și învățământ, din ce se anunță, este vai și amar.

,,Vin ai noștri, pleacă ai noștri, noi rămânem tot ca fraierii”.

Al dumneavoastră Prof. Ioan Romeo Mânzală

 

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate