.

OPINII: Vrăjeala ieftină a păpuşarilor democraţiei duce la haos şi faliment nedeclarat !

Nu există democrație şi stat de drept absolut perfect nicăieri în lume. Observăm, dar ne prefacem că nu auzim şi nu vedem că democraţia, statul de drept, că liberalismul nu funcționează așa cum a fost gândit. Este japcă pentru japcă.

Uitaţi-vă ce este în lume, ne îndreptăm spre un dezastru economic, ecologic, spiritual şi mental, un dezastru al oamenilor care nu mai au ce mânca, un dezastru al religiilor, un faliment care există în multe ţări încă nedeclarat, o Uniune EUROPEANĂ care, dacă nu se va schimba conducerea, mentalitatea, nu peste mult timp va fi în faliment. Vorbim despre ,,drepturile omului”, respectarea legilor, o justiție corectă, alegeri corecte (au ieșit la iveală peste un milion de voturi, de care nu zice nimeni nimic) toate acestea şi multe altele sunt ,,vrăjeli” ale demo­crației şi statului de drept.

Prin ce se defineste un stat de drept?
Nimeni nu știe. Te pome­nești că mai există naivi care înghit poveștile cu și despre democrație și “minunatul mecanism check and balan­ces”, prin care puterile statului sunt separate, dar se controlează și se echilibrează între ele, bla, bla, bla… Minu­nate povești… Plătim peste 1,4 milioane de bugetari, care vorba lui Remus Borza, “plimbă aer.”
PSD a dat toate drepturile din lume, sporuri peste sporuri, mai trebuia sporul de stat pe wc şi voucherul de a mânca gratuit la toate restaurantele din ţară, depinde de meniu. Doamne, cât de fraieri suntem? Dragnea şi ,,cadâ­nele” lui au crezut că o să voteze toți PSD. Au luat-o în barba că nu au știut să conducă, să gândească, să facă legi pentru popor şi nu pentru hoţii din politică. Lucru valabil pentru toate partidele. El a intrat la pușcărie pe mâna lui, că l-au trădat femeile puse de el. Au venit din Teleormanul inteligenţei românești. Bravo Dragnea ai confundat că oltenii cex-ul cu sexul. Ce doamne respectabile avem? Liuţa şi-a asigurat soţiorul, Legea pensiei nu o mai interesează, că nici ea nu știe ce este acolo.
Rovanica pleacă şi ea să mai câștige un bănuț că este foarte săracă. Am trecut pe lângă conacul ei şi m-am crucit. Dăncilă încearcă acum să mai dreagă ceva, dar staţi… bani au cheltuit în această guvernare de nici lor nu le vine să creadă. Acum nu mai primește telefoane de la șeful.
PNL joaca o piesă de teatru şi vrăjeală ieftină foarte periculoasă. A luat agitator care o să se trezească la alegeri exact cum s-a trezit PSD acum de nu le vina să creadă. Orchestra Ludovic Orban a luat şi solist vocal. Dar solistul va lua locul șefului Orchestrei cât de curând. USR şi PLUS s-au trezit pe cai, dar nu știu unde merg. Au spus multe poveşti în campania electoral, dar caii sunt mârţoage. Vorba aceea… avem păpuși, dar sunt gonflabile. Totuși, poveștile cu Zâne, Ilene Cosânzene și Feți Frumoși îmi par mai frumoase și mult mai credibile.

“Nu există democrație și stat de drept, nicăieri în lume”
Cuvintele despre “demo­cra­ție” nu pot fi luate în serios, înainte de toate pentru că sunt pline de fracturi logice și de gogoși propagandistice ce se dovedesc tot mai des a fi înțesate de minciuni și manipulări grosolane. PSD nu a făcut campanie, a crezut că tot ce au făcut ei, au făcut bine şi lumea votează pe bandă rulantă. Unii parlamentari care sunt președinți de organizații, nici nu au venit o dată în județ la ei, în timpul campaniei, să vadă starea de spirit. Au uitat regula democrației: ,,SISTEMUL PRIVAT susține SISTEMUL PUBLIC şi nu invers, nici multinaționalele nu susțin sistemul public.”
Nu există democrație și stat de drept, nicăieri în lume, spunea un expert ONU. Nici separația puterilor, nici controlul și echilibrul lor reciproc. Există doar tentative și surogate. Pentru că ar fi și absurd să fie altfel. Așa ceva ar putea exista într-o societate de roboți, nu într-una umană. Se știe că puterea corupe și puterea absolută corupe absolut. Ca atare, una dintre pu­teri va prelua puterea asupra celorlalte. Fiți pe pace, nu este vorba de puterea legislativă, executivă sau judecătorească. Acestea sunt subordonate și transformate în “câmp tactic” de către o putere aparte, mai ocultă și mai discretă.
Oficial, această putere este subordonată celorlalte puteri. În realitate este deasupra lor și le stăpânește in mod dictatorial. Este puterea dirijată de sistem? Uitaţi-vă câte voturi false descoperă acum oamenii la STS, iar toți tac şi nu zic nimic. Mă uitam la Ponta care stătea în dreapta lui Iohannis la semnarea “pactului”, înțeles doar de un singur om. Ce veselie era la Cotroceni, dar asta este de moment. Sacii nu sunt urcați în căruţă, mai este până departe.
Oare s-a uitat tragedia de la Colectiv? Dan Barna am crezut că este serios, dar când am văzut că a făcut holding cu PSD, ca şi colegii de la PLUS, la sacii cu bani ai statului. Managerul acestui holding este Dl Pâslaru. Am văzut când a declarat Barna că votează legile căsătoriei dintre Ion și Vasile şi între tanti Veta si tanti Leana de la munte Nu pot spune decât “du-te acasă Dan Barna. Dar puterea Statului care te-a format şi ales, te veghează domnule Barna”.

Cine a votat în numele nostru?
Dacă nici la “alegerile” din 26 mai nu ați înțeles nici acum cine a votat în numele noastru, pentru ca sa iasă acești oameni sunt șanse reduse să înțelegeți de acum încolo. Vedeți frământările din Republica Moldova. Vi se pare că acolo este un stat func­țional? Deși are toate instrumentele necesare pentru a funcționa, totuși nu funcțio­nează. Cu cât un stat este mai mic și mai slab, cu atât se observă mai ușor cât de gripate și de ruginite sunt “mecanismele democratice”.
Ştiţi că Venezuela era una dintre cele mai puternice ţări din punct de vedere economic din lume. Iar mecanismele altora au distrus această ţară, nu conducătorii!! Mecanismele sunt la fel de nefuncționale și în statele mari și puternice, dar acolo e greu de “citit” desfășurarea evenimentelor.
Statul subteran din acele țări dispune de resurse uriașe și aparate imense de propagandă, cu ajutorul cărora crează enorme perdele de fum, în spatele cărora “rezolvă” toate problemele prin metode ce merg de la cele polițienești până la cele mafiote. Un stat de drept este suveran si reprezentat de conducători reali si nu dictate din afară. Este vizibil ce se întâmplă acum ,,totul pentru interesele altora”. Dar pentru ale noastre când vor fi? La Statul Subteran ordinele sunt executate de către ,,păpușari ” numiţi din afară de către alții, iar cei care vor să facă ceva sunt distruşi din interior.
Care este diferența dintre un rege şi un președinte? Regele nu va fi păpușar niciodată. Un președinte poți să-l schimbi, dar cu regele e mai complicat. Pare logic, nu? Totuși, istoria este plină de regi și împărați remarcabili.
Dar dintre președinții de astăzi nu găsesc vreunul de la care să putem lua lumină. Și oricum, nu președintele deține puterea, ci șeful din subteran s-au cel de peste hotare.Țineți minte că Repu­blica România a fost călărită și măcelărită timp de 10 ani de un informator care acum vede ce stat a creat de nici lui nu-i vine să creadă. Poporul l-a iubit şi tot poporul l-a trimis în “concediu la Bruxelles”. S-a stresat foarte mult aici ca să distrugă acest stat.

Piramida Puterii
Îmi pare rău să spun, dar popoarele nu hotărăsc niciodată nimic. Manevranţii sunt cei care manevrează popoa­rele, făcându-le să creadă că au înfăptuit “revoluții”. Dacă se acumulează prea multă nemulțumire populară sau este nevoie de schimbări, păpușarii crează emoții colective și ghidează poporul respectiv în direcția “corectă”. Dle Iohannis lăsați jocurile altora fiţi un bun român astfel ca această ţară să nu devină un ,,câmp tactic” de dezmembrare ca restul nu mai avem nimic, toate sunt date străinilor.
Strigătul meu şi al nostru de disperare este ca România sa fie a noastră, a neamului românesc ,a acestui popor unde Dumnezeu ne-a dat să avem Capitala Daciei, Grădina Maicii Domnului, Pământul Făgăduinței şi multe altele. În lume există o piramidă a puterii.
În Piramida Puterii se vede că familiile regale ocupă locurile dinspre vârful piramidei. Puterea lor reală este enormă. Și nu este dată de vreo Constituție a țării lor, este dată de puterea ocultă conferită de piramidă. Rezultă logic că familiilor regale nu le-a fost “răpită” nici o putere. Dimpotrivă, într-un mod diabolic au ales să predea aproape toată puterea oficială, păstrând doar puterea ocultă. Puterea oficială este aducătoare de neajunsuri, puterea ocultă are numai avantaje. Cu alte cuvinte, au delegat ponoasele și au păstrat foloasele.
Ultimele evenimente arată că se acumulează multe tensiuni și nemulțumiri în toată lumea, mai multe și mai grave ca niciodată. Manevranţii n-au cum să fie străini de așa ceva. Să fie preludiul unei noi “revoluții” mondiale? Că doar e tot mai limpede că po­poa­rele s-au lehămătuit de atâta democrație de mucava. În toate țările lumii, nu există manevră politică fără păpu­șari.
Trăim cu speranța într-o lume dominată de multă vrăjeală. Oare cu asemenea oameni ce viitor mai avem? De aceea cumpăr vrăjeală pentru politicieni.

Al dumneavoastră același Prof. Ioan Romeo Mânzală

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate